torstai 4. elokuuta 2016

Nikkarointi: Keittiön kaapin miniremppaOlisi kaikenlaisia ideoita keittönkaappien (....keittiön ja koko talon remppaamisen...) suhteen, mutta suurempiin remppoihin en ole valmis killinkejäni laittamaan, koska kaikki talossamme kuitenkin on ihan toimivaa.

Mutta en voi kiistää sitäkään, etteikö pienet muutokset kodissa - ehkä joku uusi esine tai huonekalu, kalusteiden siirtely, toisi itselleni mielenvirkistystä. Naapurin rouvan kanssa kutsumme tätä rymsteeraukseksi. Meidän lapsetkin muuten jo käyttää termiä sujuvasti. "Äiti on taas rymsteerannu".

Viimeisin rymsteeraukseni koski yhtä keittön kaapeista. Se on alusta asti ollut jotenkin epäkäytännöllinen liian suurine hyllyväleineen ja sattunut visuaaliseen silmääni. (Itseäni toki saan syyttää tuostakin mokomasta, kun olen sen itse suunnitellut.)

Vihdoin oli aika tarttua kuviosahaan ja tehdä uusi hylly. Materiaalin eli hyllyvärkin sain edellistä keittiön kaappia tuunatessani, kun vaihdoin sen hyllyt vetokoreihin.
Ajattelin aluksi sahata kaksi levyhyllyä, mutta totesin pian että lasihylly ehkä ajaa paikkansa paremmin yläkomeron ylimpänä hyllynä. Iittalan Mariskoolit näkyvät näin paremmin. Uuden hyllyn sahauspinnan päällystin koristeteipillä, jota sattui löytymään kaapista. Ensiksi ajattelin pitsireunusta, mutta se olisi sitten ehkä kuitenkin ollut liikaa makuuni.
Tuunattavaa keittiössä vielä riittää. Isompi haaveni on purkaa yksi osa kaapistosta kokonaan ja hankkia sille paikalle lasivitriini. Sen ajankohta on ehkä sitten, kun löydän sen juuri oikeanlaisen lasivitriinin, joka ei maksa mitään. Onneksi minulla ei sisustamisen suhteen ole mitään tyylisuuntaa ja kalusteissa saa aika ja kuluminen näkyä. Näin vitriinin löytäminenkin on joskus mahdollista. Löysinkin jo yhden ulkonäöltään sopivan, mutta hinta, se hinta...


Minkälaisia remppahaaveita sinulla on? Isoja tai pieniä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti