keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kukkaprinttipaita peterpan-kauluksilla


Teimme viime lauantaina pitkästä aikaa Tuiren kanssa kirppiskierroksen. Koskahan oltais viimeksi oltu.. Yleensä suuntaamme Vaasaan, mutta tällä kertaa Seinäjoelle. Pääkohteemme oli Seinäjoella Holmström Second Hand, joka oli yksi kansallisen siivouspäivän kohteista. Kiersimme myös Fidan.

Jos en ole käynyt Tuiren kanssa kirppiskierroksilla niin en ole kyllä saanut varattua itselleni aikaa käydä myöskään Holmströmillä. Koskahan olisin käynyt viimeksi... Jos totta puhutaan niin voi laskea melkein yhden käden sormilla, että olisin vieraillut yhtään missään kaupungissa viimeisen puolen vuoden aikana.

Olen tainnut jossain määrin mökkiytyä. Mutta mulla on kaikki täällä mettäperällä. Riittää kun välillä pyörähtää kirkolle kauppaan ja pienelle lähetyskirpparillemme. Ainakin tässä vaiheessa elämää.

Tietysti, kun ei käy missään niin kaikki ihanat vaatekaappini aarteet jäävät käyttämättä. Etenkin kengät. Voi näkisittepä minkälainen pölykerros on peittänyt nilkkuririvistöni eteisen hyllyssä. Kuljen aika lailla kumppareissa ja lenkkareissa, kesällä mukavimmissa sandaaleissani.

Tänään kirjoituksillani ei taida olla mitään pointtia. Ajatuksenvirtaa vain. Se toisaalta sopii mielialaanikin tällä hetkellä. En tarvitse juuri nyt mitään ohjattua, ennemminkin kaipaan pienen tovin aikatauluttomuutta.

------------

Kukkapaita löytyi Holmströmiltä ja vielä alehintaan. Se on aika ihana pyöreine kauluksineen ja iloisine kukkaprintteineen. Mustakivinen hopeasormus on kirpparilta, pikkurillin hopeasormus on äidin tekemä.

Minun ehkä pitäisi enemmänkin nostaa otsahiukseni ylös, vintagekiehkura näyttäisi pukevan minua.3 kommenttia:

 1. Tuossa puserossasi on tosiaan kaunis kaulus. Puseron kangas puolestaan tuo mieleeni jonkun nuoruuteni puseron, vaikka ei aivan samanlaista olekaan. Sormukset ovat myös kauniit ja eipä joka tytöllä olekaan äitinsä tekemää hopeasormusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pusero on kotimaisen Mimikan ja valmistettu Porissa. Merkin historia alkaa -10-luvulta merkillä Aug. Lipsanen Oy, tunnettu myöhemmin myös merkeillä Aloy ja Game. Suunnittelijana mm. Jukka Rintala. Paitaa on vaikea ajoittaa, mutta pesulappujen ulkoasu ehkä viittaisi jonnekin 60-70-luvulle. Mimika taas viittaa Mimika Lipsaseen, mutta kuka hän oli niin siihen en heti löytänyt netistä vastausta.

   Äidin valmistamat hopeakorut kuuluvat ihan omaan arvoluokkaansa. =)

   Poista
 2. Onpas suloinen pusero. Mulla on joskus ollut hyvin samantapainen, mutta olen luopunut siitä joskus vuosien saatossa. Tykkään sun tavasta yhdistää söpöä ja naisellista vähän rokimpaan; toi pusero on mahtava nahkatakin ja farkkujen kaveri.

  Tuo kaupungeissa käymättömyys kuulosti kovin tutulta - maalla kun asuttiin niin kesäaika oli sellaista, ettei malttanut tai ehtinyt pihatöiltä poiketa kovinkaan kauaksi, mutta se ikäänkuin kuului asiaan. :) Itse kaipasin maalta kaupunkiin kaikista eniten syksyllä ja talvella, kun valo alkoi kadota.

  Täytyypä pistäytyä joskus tuolla Seinäjoen Holmströmillä, jos ja kun olen joskus siellä päin. Moni vintage-löytösi näyttää olleen sieltä. Seinäjoen Fidassa olen käynyt pariinkin otteeseen, mutta en tainnut löytää sieltä oikein mitään. Oli minusta aika ylihinnoiteltu eikä henkilökunta ollut kovinkaan ystävällistä, mutta viime käynnistäni on kyllä jo aikaa, joten toivottavasti on nykyisin erilainen ääni kellossa. :)

  VastaaPoista