torstai 18. elokuuta 2016

Kukkapipo - syyspäivieni iloJoskus vuosia sitten ostin aika paljon kirppareilta vaatteita sovittamatta. Ei jaksanut tai ei ollut mahdollisuutta sovittaa. Tuli paljon hutiostoja kokojen ja istuvuuden suhteen, mutta myös tyylillisesti. Sittemmin olen viisastunut. Nykyisin jätän vaikka sitten osan kirppispöydistä kiertämättä ja käytän enemmän aikaa vaatteiden rauhalliseen sovitukseen. Sovittaessani suoritan myös samalla pohdintaa, tulenko oikeasti vaatetta ikinä käyttämään.  

Toki teen edelleen ostoksia ilman sovitusta. Tänään halusin pukea ylleni jotain, mikä on jäänyt vähälle käytölle. Ja se oli tämä sovittamatta ostettu muutaman kymmenen sentin pusero. Yllätys oli melkoisen positiivinen heti ensi sovituksella. Paita oli juuri sopivan kokoinen ja tarpeeksi pitkä, että helma pysyy hameen vyötärön sisällä. Tästä taisikin tulla heti arkipuseroideni ykkönen.
Pipon malli on oma luomukseni. Tykkään ehkä kaikkein eniten neuloa ilman ohjetta. Valitsen langan ja puikot ennen kuin edes tiedän teenkö pipon, kaulahuivin vai villasukat. Tunnustelen, mitä huvittaisi tehdä. Tähän pipoon hain silmukkamäärän googlettamalla ja sen jälkeen puhtaasti mutu-tuntumalla rivi ja osio kerrallaan.

Aluksi ajattelin siksak-kuvion riittävän, mutta sitten huvittikin kokeilla kirjailua ja sekin ilman mitään mallia. Ensin kirkkaanpunaiset terälehdet, joiden sisus kaipasi vähän vaaleanpunaista. Juuri oikean väristä vihreää lähdin kaivamaan naapurin lankalaatikosta ja löytyihän sieltä.

Pipo tuli valmiiksi ja käytin sitä keväällä tosi paljon. Kesän kääntyessä syksyksi oikein ilahduin, kun sain taas kaivaa esille suosikkipiponi.2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään tehdä ilman ohjetta. Yleensä tekeleeseen saa kyllä tehdä monta aloitusta ja lopputulos on jotain ihan muuta kuin aluksi kuvitteli, mutta eipä tarvi ohjeita tiukasti tiirailla. Piposi on kaunis ja samoin tuo neuletakki. Asusi täydentää kivasti nuo punaiset kumpparit. Oikea sadesään piristys tuollaiset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta tuo monta aloitusta =) Nyt teen tytölle pipoa. Saas nähdä minkälainen siitä tulee.

      Poista