perjantai 5. elokuuta 2016

Kantarellipiirakkaa ja paratiisi sen chaa




Käväisin eilen meidän kantarellipaikalla toteamassa, että alkaa olla kausi ohi. Sain purkin pohjalle vain muutaman sienen. Kun yhdistin ne edellispäivänä keräämieni kanssa, oli minulla ainekset kantarellipiirakan valmistukseen.

Kantarellipiirakka

pohja:
125 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nypi jauhot ja margariini. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele pyöreäksi kiekoksi, laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin jäähtymään puoleksi tunniksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 8 minuuttia.

täyte:
1 litra kantarelleja
2 dl kermaa
1 muna
sipulin varsia
persiljaa
suolaa

Haihduta sienistä tovi nesteitä kuivalla pannulla. Lisää sipuli, persilja ja suola. Kaada ainekset esipaistetun pohjan päälle. Sekoita muna-kermaseos ja kaada se sienimuhennoksen päälle. Lisää halutessasi juustoraastetta. Paista n. 20 minuuttia.


Tarjoile piiras paratiisi sen cha-teen kanssa <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti