keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kanttaamista ja kattamista retromekossa
Helle ja lapiohommat eivät välttämättä sovi yhteen. Joku voisi sanoa, ettei lapioon pitäisi edes kuumalla tarttua, ettei tule auringonpistos ja nestehukka. Minä en ole pystynyt pysymään poissa lapion varresta ja kottikärryn kahvat ovat kasvaneet kiinni kämmeniini. Etenen pikkuhiljaa kantaten kukkapenkin reunaa metrin kerralla. Onni on nämä aurinkoiset säät, jotka antavat mahdollisuuden hitaaseen toimintaan.
Olen pohtinut, jos yhdistäisin yllä olevan kuvan kaksi kukkapenkkiä. Se helpottaisi ruohonleikkaamistakin, kun olisi vähemmän kierrettävää. Minulla on ruukussa kasvamassa keväällä hankkimani mausteminttu ja isotähtiputki, jotka voisin istuttaa tuohon väliin. Lisäksi takimmaisen penkin liljojen takana kasvavat kellukka ja valkoinen särkynytsydän olisi tarpeen siirtää väljemmälle kasvualustalle. Siirtohommiin ryhtymistä täytyy vissiin odottaa vielä pari viikkoa, kun vain malttaisin.

Haaveilen, että saisin kaikkiin perennapenkkeihini hakekatteen. Ensimmäiset kolme säkkiä hain kaupasta. Siinäpä sitä nyt olisi kaksi säkillistä 12,60€. Ihanan kallista. Täytyy varmaan alkaa selvittää, löytyisikö paikkakunnalta toimittajaa, jolta saisi ostaa katteen edullisemmin kuutio/kärrytavarana.

Retromekkosen tinkasin joku kesä sitten Vaasan kesäsunnuntaisin torilla järjestettävältä rompetorilta. Vähälle käytölle jäänyt ja kirppispussiuhankin alla elänyt mekko pääsi käyttöön, kun lämpötilat nousi ulkona yli 25 ja sain hylätä 95 prosenttia mekoistani niiden tekokuituisuuden vuoksi. Helle vaatii puuvillaa ja pellavaa.


2 kommenttia:

  1. Hauska yhteensattuma, näen nimittäin tuon täsmälleen saman mekon sinivalkoisena juuri nyt.. Tuossa se roikkuu mulla rekissä ja odottaa itselleen uutta omistajaa täällä Helsingissä..:). Muuten postittaisin sen sulle kesälahjaksi, mutta kun on pahalainen roimasti väärää kokoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä yhteensattuma. Kiitos kesälahja-ajatuksesta :)

      Poista