keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kantarellikeitto kaurakermalla







Kantarellikausi avattu.

Sienet ovat minulle suhteellisen  vieras raaka-aine keittiössä. Toisinaan innostun herkkusienistä, mutta metsäsieniä en oikein osaa lähestyä. 

Kantarellit kyllä kerään ja olen valmistanut niistä piirakkaa, munakasta tai kastiketta. Tällä kertaa ajattelin kokeilla keittoa. Jääkaapissa oli vain kaurakermaa, joten lähdin kokeilemaan keiton valmistusta sillä. Ruoka onnistui yli kaikkien odotusteni. Keitosta tuli samettisen pehmeää ja maukasta.


Kantarellikeitto kaurakermalla

1 sipuli
4 dl kantarelleja
1 rkl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
4 dl vettä
2 dl kaurakermaa
suolaa, pippuria ja tuoretta persiljaa

Kuullota sipulit kasarissa. Lisää kantarellit ja murskattu kasvisliemikuutio. Hauduta hetken miedolla lämmöllä.

Suurustus: Lisää seokseen ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Kaada vesi. Kiehauta niin, että keitos sakenee.

Lisää kerma, suola ja pippuri.

Koristele keitto tuoreella persiljalla ja tarjoa piimälimpun kera. Oman vivahteensa ruokailuun tuo, kun keiton syö ulkosalla aistit avoinna kesän tuoksuihin, maisemiin ja ääniin.



2 kommenttia: