maanantai 25. heinäkuuta 2016

Hanhikkiaidanteen siivousKun meillä puhutaan kukkapenkkien siivouksesta, se tarkoittaa aika usein kottikärryllistä tavaraa muutamalta neliöltä. Olen ehkä muutaman kerran jo maininnutkin, että tonttimme maaperä huokuu voimaa, koska on aikaisemmin palvellut peltomaana. Voima puskee ylös nokkosena ja juolavehnänä.

Rikkaruohon määrä voi tuntua joskus mahdottomalta pitää aisoissa, mutta olen tänä kesänä opiskellut jonkin verran puutarhanhoitoa ja todennut, että ehkä minunkin kukkapenkkini ja pensasaitojeni aluset voivat näyttää vähän siistimmiltä.

Mitä se vaatii on hurjan määrän perkaamistyötä. Mutta hommaa pystyy myös helpottamaan esimerkiksi kattamalla kasvualustat puuhakkeella. Puuhakkeen tuoman helpotuksen lisäksi aion harventaa kukkapenkkieni istutuksia niin, että ne on helpompi perata. Nyt minulla on liikaa tavaraa neliöllä ja kaikki näyttää vähän sotkuiselta.

Puutarhahommien yksi suurimpia iloja on paussi. Pannu ruusuteetä ja sitruunapikkuleipiä.

Niin kuin sisätilojenkin järjestyksen pidossa, kunnon raivaus auttaa aina välillä puutarhassakin.  Viimeinen kuva on otettu saunan portailta, asia johon viittasin instagramissa kera Minion-laastarin KLIK.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti