keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Vaatteita säästelemättä

Kun jäin pois töistä ja rakentamaan uutta tulevaisuuttani, mietin mitenköhän vain käy vaateharrastukseni. Jääkö kaikki vuosien aikana kaappeihini kerätyt ihanuudet käyttämättä ja siirrynkö kotioloissa vallan pukeutumaan collareihin ja farkkuihin.

Ilokseni olen huomannut, että käytän mekkoja ja hameita ihan yhtä innokkaasti kuin ennenkin. Avainsana on varmaankin säästelemättä, käytän vaatteitani säästelemättä. Puutarhahommat ja koirien ulkoilutus onnistuu ihan yhtä hyvin pitsihameessa ja pellavapaidassa kuin verkkareissa.
Taas näitä "eipä tullut mieleeni"-juttuja, kun tajusin että huivin voi sitoa kaulaan myös kevyesti asusteeksi. Ilman, että asusteella tarvitsee olla muuta funktiota kuin näyttää kivalta. Tähän mennessä olen käyttänyt huiveja vain suojaamaan kaulaani ja pitämään itseni lämpimänä.
Saattaa jopa olla, että hyödynnän vaatekaappiani monipuolisemmin, kun ei tarvitse niin hirveästi miettiä, sopiiko asu työpäivään tai työtilaisuuteen.

--------------------------------

M&S oli juuri rantautunut Suomeen, kun ostin sieltä tämän pitsihameen. Hame on ehkä enemmän kesävaate keveyden ja värin perusteella, mutta minä olen onnistunut käyttämään sitä vain talvella. Koska vaate on vahvasti tekokuituinen, on se talvella myös sähköinen eikä laskeudu nätisti vaan pliseeraukset kietoutuu ikävästi jalkojen ympärille.

Nyt kun käytin hametta ensi kertaa lämpimällä säällä, huomasin sen käyttömukavuuden huomattavasti paremmaksi ja helmakin laskeutui nätisi. Ehkä on syytä siirtää hame talvivaatepuolelta kesävaatteisiin.

skirt / Marks&Spencer // socks / gift from cousin // hat (old) // oxford shoes / Aaltonen / 2nd hand // shirt / Peppercorn / 2nd hand // scarf ?

2 kommenttia:

  1. Tämä oli kiva postaus. Kuvatkin semmoisin hyvänmielen kuvia, kuten tuo eka vaikkapa:) Kyllä sellaiset kivan näköiset vaatteet tuo hohtoa arkipäivään. Olen itse sitä tyyppiä, että menen mieluusti metsäänkin hame päällä. On ärsyttävää jos joka asiaan pitäisi olla oma vaate ja aina niitä vaihtamassa sen mukaan mitä ulkona aikoo tehdä. No, jos multahommeleita pihalla teen, niin usein siihen kyllä laitan farkut kumminkin. Ja tuosta hameen sähköisyydestä semmoinen juttu, että oletkohan kokeillut sitä voidevinkkiä, että kevyesti sipaisee kämmenistä perusvoidetta sukkahousuihin, niin hieman sähköisyys vähenee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava olla tuottamassa hyvää mieltä. =) Jostain syystä kaikki hyvät sähköisyyden poistavat vinkit unohtuu talven tullen. Jospa nyt muistaisin tämän voidevinkin.

      Poista