maanantai 20. kesäkuuta 2016

Tehtävälista

Teen aina silloin tällöin itselleni keittiönpöydälle tehtävälistan. Yleensä listaan kirjoittamani askareet ovat pieniä, mutta jäävät isompien ja merkittävämpien alle, ja joiden suorittamista siirrän ja siirrän. Ylös kirjoittaminen auttaa minulla siihen, että saan hommat valmiiksi ja pois ajatuksista, häiritsemästä, jopa pientä stressiä tuomasta.
vesimelonin taimet maahan

Innostuin vielä huhtikuun lopulla kylvämään vesimelonin siemeniä. Selvähän se, että vappuviikolla kylvettyjen taimien kanssa kesä käy helposti liian lyhyeksi. Mutta laitoin nyt kuitenkin. Jos ei muuta niin kokemusta kerryttämään. Nimittäin siemenet itivät tosi hyvin. Istutin taimet eilen kasvihuoneeseen. Kesä ja sen sää nyt sitten näyttävät, ehtivätkö taimet kukintavaiheeseen asti. Hedelmien aihioista uskallan vain haaveilla.

rucolan siemenet maahan

Olen yleensä kylvänyt rucolan kasvihuoneeseen, mutta tänä vuonna kasvihuoneeseen ei mahtunut. Kasvulaatikotkin tulivat täyteen kaikesta muusta. Kun ei ollut paikkaa, on rucolan kylväminen siirtynyt viikosta toiseen. Rucola on kuitenkin ihan mahtava lisuke kesäruokiin ja pizzan päälle, siksi halusin sitä ehdottomasti jonnekin kasvamaan. Lopulta siirsin sisällä olleesta sinkkivadista crocksit toiseen astiaan ja istutin rucolat vatiin. Rucolan kaveriksi kylvin toiseen riviin ruusupapuja (joka myös tilan puutteen vuoksi on jäänyt laittamatta, ensi vuonna lisää kasvulaatikoita?).
tomaattien sitominen


No jaa, tämä ei ollut listalla. Mutta tulipa tehtyä samalla kun hääräsin vesimelonin taimien kanssa kasvihuoneessa. Minulla on tänä vuonna matalaa kirsikkatomaattia. En ole tainnut vielä ikinä onnistua kovin hyvin tomaattien kanssa. Katsotaan saisinko tänä vuonna kypsymään.
-dahlioiden istutus

Jäi vielä odottamaan. Dahliatkin kylvin tosi myöhään. Taimet ovat kasvaneet hyvin ja voisin olettaa, että ehtivät vielä kukkiakin. Dahlioita olemme kasvattaneet siemenistä aikaisempinakin vuosina ja menestyksekkäästi.


Uutena rivinä tehtävälistassa:

-hernekepit2 kommenttia:

  1. Vaikka ei ehtisi ihan satoa saadakaan, niin on kiva kun kasvaa jotain. Meillä tytär laittoi tänä vuonna mm. auringonkukkia. Niitä joinain vuonna ollut ja eivät aina ehdi kunnolla kukkia. Mulla hernepussi yhä takin taskussa... eli jäi laittamatta tänä vuonna. Hyvää juhannusaikaa sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on, että jo kasvua on kiva seurata. Kukat ja sato on vain plussaa.

      Poista