torstai 19. toukokuuta 2016

Aamiaissämpylöitä ja unelmien toteutumistaOlin vain kuullut aamiaissämpylöistä, jotka voi leipoa illalla jääkaappiin ja paistaa aamulla. Ajatus on aina ollut kiinnostusta herättävä, mutta olin kuvitellut taikinan tai työvaiheiden sisältävän jotain taianomaista. Kuinka muuten taikinaa voi säilöä jääkaapissa yön yli.

Kun vihdoin tartuin asiaan ja etsin reseptejä, yllätyin. Taikinahan on ihan peruskauraa, ihan tavallisin aineksin ja suhteutuskin sama kuin normaalissa leipätaikinassa. Ei mitään taikoja.

Leivoin iltasella yhdeksän aikaan taikinan ja pyöritin sämpylät valmiiksi. Sen verran opin ensikerrasta, että sämpylät kannattaa leipoa suoraan pellille. Itse leivoin ne jauhotetulle tarjottimelle ja vielä asettelin aika lähekkäin. Aamulla ottaessani tarjottimen jääkaapista, pystyin vain toteamaan sämpylöiden nousseen niin paljon, että olivat kiinni toisissaan, alustassa sekä kelmussa. Harmitti repiä niitä toisistaan irti, etenkin kun olivat niin nätisti nousseet.

Ensi kerralla siis suoraan pellille.Oli aika ihana tulla aamulenkiltä koirien kanssa, kun sai tulla tuoreen leivän ja kahvin tuoksuiseen kotiin. Mies oli minun käydessä lenkillä paistanut sämpylät ja keittänyt kahvit. Ja kello oli tuolloin vasta puoli kuusi aamulla, meidän aamu alkaa arkisin yleensä 5:00.

Mietin siinä ääneen, että ei varmaankaan tulisi sämpylöitä leivottua, jos olisin töissä. (Jotain työhistoriastani ja tulevaisuuden unelmistani voit lukea täältä KLIK.) Mieheni siihen totesi, että tämähän on sun työ.

Ei vitsi, niinhän tämä onkin,  enpä itse ollut asiaa vielä ihan tajunnut, ihan mahtavaa. Työni on nyt kirjoittaa juttuja paikallislehteen ja rakentaa tulevaa uraani shiatsuterapeuttina sekä mitä ikinä tähän ympärille keksinkään.

Ehkä ensi kertaa todella tuntui, että hyppy tuntemattomaan on alkanut kantaa hedelmää. Elämääni voi yhtä lailla kuulua itseleivottuja aamiaissämpylöitä sekä uuden tai täydentävän uran rakentamista, unohtamatta tärkeitä äidin tehtäviä.

Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta.4 kommenttia:

 1. Voi nauti ystävä rakas 💖 Mukavaa päivää 😊

  VastaaPoista
 2. Sulla alkaa sitten päivä hieman aiemmin kuin minulla. Itse nousen usein siinä puoli kuuden tienoissa ja koululaiset herätän 5.50.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että päiväni lähtee parhaiten liikkeelle, kun herään aikaisin.

   Poista