sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Mokkahame 70-luvultaOn vaatekappaleita joita säilöö tunnearvon perusteella. Tämä viininpunainen mokkahame on sellainen. Äitini on ommellut sen 70-luvun alussa. Muisteli että ehkä -74, kun asuivat vielä Seinäjoella. 

En tiedä, miksi en ole hametta koskaan käyttänyt. Ehkä juuri sen tunnearvon vuoksi. Mitä jos kaadan syliini kahvit tai kaurapuurot, ja pilaan sillä vaatteen. Vaikka oikeasti aika harvinaista, että syliinsä mitään kaataa.

Puin hameen ylleni tyttäreni synttäreille jokin aika sitten. Pariksi hameelle keksin tuolloin erään mustan 2nd hand Marimekon silkkineuleen (joka on muuten myös jäänyt täysin käyttämättä tätä ennen). Tykkäsin yhdistelmästä niin paljon, että ajattelin kuvata sen myös blogiin. Aioin ja aioin, puin hameen ylleni useanakin päivänä vain kuvatakseni sen, mutta kesti pitkään että lopulta sain sen ikuistettua ylläni. Siinä samalla aikomuksieni varrella hameesta mukautui lopulta melkein arkivaate. Se oli mukava käyttää, ja keksin sen kanssa uusia yhdistelmiä, hyödyntäen uusia juttuja kaapistani kuten kuvissa näkyvät pitkät sukat.(suede skirt / mum's old from 70s // knit / Benetton / Holmström Second Hand // hat / Fredrikson / Holmström Second hand // socks / gift from cousin // shoes / Andiamo)


-------------------------------------------


Tässä pitänyt pientä en-avaa-läppäriä taukoa, syystä että podin vatsataudin, joka vei voimat viikoksi. Olen oikeastaan keskittynyt viime viikon vain voimien keräämiseen. Yritin kyllä istahtaa koneellekin, mutta jo hiirikäden pitäminen hiiren päällä oli liian raskasta. Mutta täällä taas.2 kommenttia:

  1. Hienoa, että tuollainen on säilynyt tallessa ja on sinulle sopiva. Joskus ottaa aikansa tottua käyttämään jotain vaatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin yllätyin, että hame oli juuri sopiva. Oletin/muistelin sen olevan pienempi.

      Poista