keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Miten paljon aikaa vaatii napin ompeleminen?Ompelunurkkaukseni vaatetangolla on riippunut koko pitkän talven rivi hameita ja paitoja odottamassa korjausta tai muokkausta. Miten napin ompeleminen paitaan onkin niin vaivalloista, että paidan ennemmin ripustaa henkarille kuukausiksi odottamaan korjausta, kuin että tarttuisi asiaan heti napin pudottua.

Napin ompeleminen kun vie aikaa ehkä kaksi minuuttia.

Tämän ihanan Mekkomestareiden vintage-hameen vetoketju oli ajan myötä muuttunut niin löysäksi, ettei se pysynyt enää ylhäällä. Tykkään tehdä pieniä vaatteiden korjausjuttuja, mutta vetoketjun ompeleminen saa minut herkästi nostamaan kädet pystyyn, ja kiikuttamaan vaatteen ammattilaisen korjattavaksi. Tällä kertaa vaihdoin vetoketjun ihan itse, ja hyvinhän se onnistui. Ehkä vähän oioin, mutta samakos tuo. Tärkeintä on, että hameessa on nyt toimiva vetskari.

Ehkä voisi katsastaa muokattavien vaatteiden riviä aina välillä muutenkin. Eräs toinen hame on ollut jo tovin odottamassa kavennusta. Toissa päivänä vedin hameen ylleni ja se yllättäen olikin ihan passeli. Nyt joudun kyllä pohtimaan, olenko silmäillyt hameen koon alunperinkin väärin vai ehkä vain syönyt talvella vähän tuhdimmin.


---------------------------------------------------
shoes / Vagabond (old) // vintage skirt / Mekkomestarit / from sis-in-law // shirt and cardigan / 2nd hand

4 kommenttia:

 1. Kiva tuo hameesi:) Mulla ne korjausta odottavat saattavat maata vaatekaappini ylimmällä hylyllä kuukausimääriä. Sitten joskus iskee se tuuli, että saattaa korjata useammankin peräjälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä taitaa olla sama vähän kaiken keskeneräisen ja tekemättömän kanssa, että sitten kerralla rykääsöö. =)

   Poista
 2. Hiano hames. Kyllä pitäis pitää korjauspippaloita ja ottaa mukaan monta ihan vähää korjausta tarvitsevaa vaatetta.

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan ajan ompeluseura! Ihanat muistot oman kylän maatalousnaisten ompeluseuroista lapsena. Naiset istui omassa porukassa käsityö sylissä vaihtamassa kuulumisia, isännät pelas korttia. Kaffia, mehua ja pullaa. Ja tärkeimpänä arpajaiset. =)

   Poista