lauantai 5. maaliskuuta 2016

Vihdoin oma hiusväri, joka on harmaa


Silloin kun minulla oli vielä pitkät hiukset, haaveilin hiuksiini tuhkaharmaasta sävystä. Se olisi kuitenkin vaatinut ensin rankkaa vaalennuskäsittelyä ja sen jälkeen vielä värjäystä lopullisella harmaansävyllä. Itse harmaansävykin olisi vaatinut ylläpitoa, sillä hiuksissani oleva vaalennus kääntyy helposti keltaiseksi. Koska olen mukavuuteen ja helppouteen taipuvainen, en sitten ikinä lähtenyt tuhkanharmaata väriä toteuttamaan.

Jossain vaiheessa hiustenvärjäyskierteeni ollessa vielä päällä ja tyvikasvun ollessa karmeimmillaan, huomasin pitäväni omasta maantienharmaasta väristä. Totesin sen myös korostavan silmieni sineä. Ryhdyin kasvattamaan pois vanhoja värjäyksiä. Pari kertaa lipsuin hiuksiani värjäämäänkin, mutta molempien kertojen jälkeen ajatukseni omasta luonnollisesta väristä vain vahvistui.

Pikkuhiljaa hiuksistani alkoi häviämään pituutta, joka myös helpotti oman värin kasvattamista. Nyt olen asian kanssa jo melkein perillä. Enää otsatukassani on sentti värjättyä hiusta, muuten kaikki on ihan omaa. Ihan oma tarkoittaa myös harmaita hiuksia, joita minulle taisi alkaa salavihkaa kasvaa täyttäessäni kolmekymmentä. Oikeastaan nyt ei edes puhuta harmaasta vaan valkoisesta.

Minulle on kerrottu, että nuorelle harmaat vielä sopii, mutta iän karttuessa sävy vanhentaa. Ainakin vielä koen, että harmaantumiseni on ihan ok, eikä mieleni tee peittää harmaita piiloon. Harmaa menee myös aika makeesti tämän hetken hiusmallini kanssa.

Aika näyttää, muuttuuko mieleni tulevaisuudessa harmaiden suhteen ja palaanko hiustenvärjäyskierteeseen.

--------------------------------------------------

Viihdytkö omassa hiusvärissäsi vai värjäätkö hiuksiasi? Miten suhtaudut harmaisiin hiuksiin? 

--------------------------------------------------


skirt / Finnkarelia / 2nd hand // shirt / Vila / 2nd hand // cardigan / Gudrun Sjöden / 2nd hand // boots / Dockers 6 kommenttia:

 1. Mä olen nyt ollut noin kolme vuotta värjäämättä ja eipä vielä (onneksi) näy harmaita. Aattelin nyt pitää tätä omaa tylsää tummanruskeaa väriä siihen asti kun niitä harmaita ilmaantuu, ehkä sitten jotain sävytystä taas. Monta vuotta värjäsin mustaksi. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummanruskea tylsä? No ei ikinä. Nimim. maantienharmaa =)

   Poista
 2. Herkistyin muutama vuosi sitten hajusteille ja vaikka hiusväri ei mitään oireita (vielä)aiheuttanutkaan niin lakkasin värjäämästä. Yllätyin, että miten kiva punaruskea sieltä alta löytyikään! Harmaita odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samoissa fiiliksissä värjäämisen turvallisuuden kanssa. Itse oireilen jossain määrin myös hajusteille, oikein voimakkaat tuoksut saavat minut herkästi voimaan pahoin.

   Laskin tuossa muuten, että olen värjännyt hiuksiani 23 vuotta!

   Poista
 3. Olen kasvattanut omaa väriä takaisin viisi kuukautta. Leikkautin muutama päivä sitten lyhyen hiusmallin päästäkseni eroon värjätyistä latvoista. Syy omanvärin kasvatukseen on se, että tummanruskeassa tukassa harmaa tyvikasvu näkyi selvästi 3-4 viikon kuluttua värjäyksestä. Halusin siis värjäyskierteestä eroon. En ole herkistynyt väreille, mutta en ole valmis kuluttamaan niin paljon aikaa ja rahaa pelkästään hiusvärin ylläpitoon. Mielestäni harmaakin voi olla tyylikäs, kunhan se on hyvin hoidettu ja leikattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä harmaan hiuksen tyylikkyydestä. Hyvä leikkaus ja malli on tärkeää.

   Poista