tiistai 15. maaliskuuta 2016

Seuraanko trendejä tiedostamattani

Onneksi olkoon niille kirppismyyjille, jotka ovat uskoneet Marimekon Piccolo-kuosin uuteen tulemiseen ja hamstranneet jälleenmyyntiin Jokapoika-paitoja sen kaikissa mahdollisissa väreissä. Näitä pöytiä on nimittäin ollut aina ja niin kauan, kun olen kirppareita kiertänyt. Nyt kuosi taitaa olla taas erityisen in, sillä niin paljon se on sattunut silmiini lehdissä ja instagramissa.


Piccolo-kuosin on suunnitellut  50-luvulla Vuokko Nurmesniemi.


Itselläni on kaksi Piccolo- kuosista Jokapoika-paitaa, tämä sininen ja toinen viininpunainen. Molemmat paidat ovat kirppislöytöjä 90-luvun lopulta. Sen muistan, että toinen paidoista on Seinäjoen Raviskan kirpparilta ja paidan osti minulle äitini. Muita muistikuvia hankintahetkistä ei ole. Käytin Jokapoika-paitoja lukiossa tuolloin 90-luvun lopulla ja vielä myöhemmin lukion jälkeen tekussakin, mutta sen jälkeen ne ovat jääneet täysin käyttämättä.

Heikkoina hetkinä, olen itsekin kantanut paidat kirpparille myyntiin, mutta ei niitä kukaan ole halunnut ostaa, edes hinnan ollessa pari euroa. Paidat ovat myös olleet jo matkalla lähetyskirpparille, mutta olen sitten lopulta ne aina nostanut pois pussista ja takaisin kaappiin. Onneksi.

Kaikkea ei kaapissa pysty säilyttämään etenkään turhan panttina, mutta ehkä tällaisille klassikoille pitää sijansa löytää. Olen vuosien mittaan monesti sovittuna näitä paitoja, mutta yleensä vain irvistänyt peilikuvalleni. Ajatus omasta kuvasta Jokapoika-paidassa näyttää muuttuneen, sillä nyt tykkään että vanhat paitani ovat taas tosi jees.

Että vaikka väitän, etten seuraa trendejä pukeutuakseni niiden mukaan, niin jotkut vieroksumani vaatekappaleet saattavat yhtäkkiä muuttua mieleisiksi, kun ne tarpeeksi näkyvät mediassa.

Mainostaminen siis toimii. MOT.


2 kommenttia:

 1. Meillä on ollut työasuina Jokapoikapaitoja jo pitkään, ja olen itselleni kanssa hamstrannut niitä kirppareiltakin. Minä tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun mainitsit niin muistan itsekin nähneeni paitamallia työasuna. Ainakin nämä vanhat paidat on tosi kestävää puuvillaa ja sopivat hyvin kovan kulutuksenkin työvaatteeksi.

   Minä taidan pitäytyä näissä kahdessa, jotka kaapistani jo löytyy. =)

   Poista