torstai 24. maaliskuuta 2016

Porkkana-kurpitsapihvit ja ohrahelmiä



Haluaisin oppia paremmaksi kasvisruuan tekijäksi, mutta olen kiireeseen vedoten ajatuksesta aina luopunut. Nyt alkoi tulla jauheliha korvista ulos ja oli keksittävä jotain muuta. Kasvispihvit on sellainen ruoka, joka meillä uppoaa lapsiinkin, joten sitten niitä.


Porkkana-kurpitsapihvit

-3-4 porkkanaa
-puolikas kurpitsaa
-2 munaa
-0,5 dl kermaa
-1 dl vehnäjauhoja
-suolaa
-pippuria

Raasta kasvikset hienoksi raasteeksi, sekoita loput aineet joukkoon ja anna taikinan tekeentyä vähintään vartin. Paista pihvit miedolla lämmöllä lettupannulla tai ihan tavallisella. Meidän liedellä riitti 3-4 (asteikolla 1-9).

Mitä olen oppinut kasvispihvien paistamisesta yrityskertojeni jälkeen: 1. Kasvispihvien paistamisessa kannattaa olla kärsivällinen, liian kova lämpö tuottaa päältä mustia, sisältä raakoja pihvejä. Pihvit pysyvät myös paremmin kasassa, kun saavat rauhassa paistua. 2. Taikinan sitominen munalla ja jauhoilla toimii paremmin kuin juustoraasteella.

Alkuperäinen resepti täällä.


Ohralisuke

-3 dl ohrahelmiä
-8 dl vettä
-kasvisfondi tai -liemikuutio

Keitä hiljalleen kunnes neste on imeytynyt ohrahelmiin.

Annoksen kera vielä reilu lusikallinen turkkilaista jugurttia.


P.S. Kummasti tekee ihmisestä kekseliäämmän ruuan suhteen, kun vain jättää sen jauhelihan sinne kauppaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti