torstai 10. maaliskuuta 2016

Mekkokaappi Oloblogit-lehdessä osa 2

cardigan / Indiska // pants / vainio.seitsonen // hat / Holmström Second Hand // socks / self made //shoes and shirt / 2nd hand // mittens / old
dress / Holmström Second Hand // cardigan / vintage / 2nd hand // woolen scarf / 2nd hand // all shoes / shooting props
sneakers / Converse // skirt, shirt and pendant / 2nd hand // hat / Holmström Second Hand
Kuvat Lainekuva

Tässä vielä lisää kuvamateriaalia Oloblogit-materiaalista, jota kuvasimme tammikuun kolmantena Laihian Kotiseutu ja Nuukurenmuseolla. Näitä kuvia katsellessa ei ole tietoakaan hyytävän kylmistä kuvausolosuhteista. Museolla oli nimittäin todella k-y-l-y-m-ä.

Kuvauspäivä osui juuri kylmän pakkaskauden ensimmäiseen päivään, miinusasteita ulkona oli lähemmäs kymmenen. Koska museo pidetään kylmillään muulloin kuin tapahtumapäivinä, oli sisälämpötilakin pakkasella. Vahtimestari Jenni oli onneksi ystävällisesti laittanut meille takkaan valakiaa, ja se saattoi olla pelastus, että selvisimme urakasta ilman jäätyneitä sormenpäitä ja varpaita. Tiedostuneena siitä kuinka kylmä  lähes kaksisataa vuotta vanha, lämmittämätön hirsitalo voi olla, olin pakannut mukaani meille kuumaa mehua.

Kuvausassistenttini Tuire oli suureksi avuksi miettien kuvauspaikkoja, etsien kuvausrekvisiittaa ja ollen ennen kuvien ottamista se viimeinen silmä, joka katsoo ettei tukka hapsota, alushame vilku tai kaulukset irvistä, puhumattakaan roudausavusta ja henkisestä tuesta.

Vielä haluan kiittää myös Jarkkoa, joka oli heti idean hänelle esittäessäni täysillä hankkeessa mukana, keksi esittää kuvauspaikaksi museota ja ammattilaisen ottein ohjasi kuvaustilanteita.

Jätän vielä pari kuvaa odottamaan julkaisua osaan 3. Ne missä kylmyys tunkeutuu ihon alle ja saa kuvattavan hölmöilemään ja keksimään juttuja pystyäkseen jatkamaan mallinhommia "ammattilaisen" ottein. Kaikki arvostus todellisille ammattimalleille, jotka hoitavat homman ilmekään värähtämättä olkoot kuvausolosuhteet mitkä tahansa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti