perjantai 4. maaliskuuta 2016

Laatuaikaa koirien kanssa

Koiramme Paddy ja Monty ovat vahvasti mukana arjessamme ja ovat yhtä kuin perheenjäseniä. Koirat pitävät meidät hyvällä tapaa liikkeessä. En usko, että olisin ilman parivaljakkoamme kulkenut viimeisen yli kymmenen vuoden aikana näin paljon metsissä ja lähtenyt ulkoilemaan säällä kuin säällä.


Monty täyttää tänään jo 10 vuotta.

Ensimmäinen lenkki tehdään arkena usein jo viiden aikaan aamulla otsalampun valaistessa lenkkipolkua. Aamulenkin tekemiseen on jo niin rutinoitunut, ettei säätilaa edes tule pohdittua. Jos näyttää, että sataa niin sitten vetää vielä sadetakin kaiken jo pukemansa päälle. Aamulla parikymmentä minuuttia rauhallista kävelyä raikkaassa ulkoilmassa pyyhkii viimeisetkin unihiekat silmistä. Ja lenkin jälkeen on aivan eri lailla skarppina päivän ohjelmaan.
Itse tykkään, että illan viimeinen lenkki on parhain. Päivän työt alkaa olla tehty, eikä enää ole kiire minnekään. Kylä on hiljentynyt. Koiria voi pitää irti, koska mahdollisen ajoneuvon äänen ja ajovalot havaitsee jo kaukaa. Kävelyvauhti on yhtä hidas kuin sokealla setteriherrallamme Paddylla 11,5v (alla). Yhtä lailla kun tykkään hiljaisuudesta, iloitsen ajasta jonka voin käyttää koiriemme kokonaisvaltaiseen huomioimiseen. Välillä tepsutellaan hissukseen eteenpäin, välillä leikitään ja sitten tehdään täydellinen pysähdys ja rapsutellaan.
Huomaatte varmaan, että molempien poikien kuonot ovat muuttuneet punaisenruskeasta hopeanharmaaseen. Se muistuttaa joka ikinen päivä yhteisen ajan rajallisuudesta, ja huomioi rapsuttamaan vielä kerran ja sen toisenkin korvan takaa. <3
2 kommenttia:

  1. Mun rouvat täyttää 15 ja 12,5 v. Sama juttu, pysähdyn kyllä entistä useammin rapsuttamaan harmaata päätä. Ja kaikki koiralta pois vievät menot jätän väliin. Niitä ehtii sitten, kun karvakorvat ei enää odota perhettään kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se meilläkin. Koirat on tärkeä osa perhettämme ja menot suunnitellaan niin, että kotoa ei olla poissa montaa tuntia kerralla ja jos joudutaan olemaan niin sitten hankitaan koirille hoitaja.

      Poista