torstai 31. maaliskuuta 2016

Koko joukko hienoja itsekudottuja neuleita

Oli melkein yhtä tuskaista selata vanhoja asukuvia tätä postausta varten kuin  on lukea teini-ikäisen minäni päiväkirjoja (mikään ei ole yhtä kamalaa kuin lukea omia teiniangstisia päiväkirjoja). Olen välillä pohtinut, poistaisinko blogistani alkumetrien kasvottomat asukuvat tai deletoisinko muuten jostain syystä häiritsevät postaukset.

Olen lopulta päätynyt säilyttämään ainakin toistaiseksi ihan kaiken. Koska silloin kun itse aloittelin blogia, oli kannustava lukea menestyvien blogistien ihan ensimmäisiä postauksia. Että hekin ovat aloittaneet jostain. Se antoi toivoa, että ehkä itsekin voin oppia, ja samalla se laski kynnystä julkaista ihan ensimmäiset omat postaukset. Ja paljon olen oppinutkin.

Mutta tämä tarina ei kerro bloggaamisesta, vaan tämä tarina kertoo neuleista. Neulehyllyni pursuaa villatakkeja ja -paitoja, eikä hyllyn liitoksista natisevat kannakkeet kestäisi enää yhtä ainutta hihaparia. Paristakymmenestä neuleestani ehkä kaksi on ostettu kaupasta ja loput ovat second handia. Aika moni 2nd hand neuleistani taas on kotikutoisia (tosin ei itseni tekemiä).

Arvostan suuresti käsityötä ja siksi minun on vaikea pidättäytyä neuleostoksista kirppareilla, etenkin silloin kun ne ovat taidokkaasti tehtyjä. Ja etenkin, kun hintalappu sanoo 4,90 tai jotain sinne päin. Paras paikka bongata käsinkudottuja neuleita on ollut Seinäjoen Fida. Etten joka kerta kävelisi kirpparilta neule kainalossa, olen rajoittanut ostokseni erikoisneuleisiin. Neuleisiin, jotka eivät ehkä edusta juuri tätä päivää. Tässä kuvakavalkadi kaapistani löytyvistä kotikutoisista neuleista.

Kakkoskuvan neule on äitini minulle kutoma ollessani ehkä ala-asteikäinen, muut ovat kirppislöytöjä. Viimeisen kuvan neule saattaa olla peräisin 60-luvulta ja malli Kodin Neuvokki-kirjasta, kertoi eräs blogini lukija Facebookissa.

Jos ette niin välitä menneen ajan muodista tai erikoisuuksista, olen Fidalla kierrellessäni kohdannut usein myös kauniita neuleita tähän päivään sopivina. Kannattaa käydä kollaamassa.


2 kommenttia:

  1. Onpas nättejä neuleita - en osaa edes valita suosikkia. :) Itsekin arvostan käsintehtyjä neuleita ja olen metsästänyt niitä kirppareilta. Lempineuleeni ovat käsintehtyjä ja vanhoja: yleensä ne ovat persoonallisia ja takavuosina langat olivat huippulaadukkaita. Nyt Helsingissä asuessani olen surullisena huomannut, ettei täkäläisiltä kirppareilta juurikaan löydy käsinkudottuja neuleita, ei ainakaan samoissa määrin tai yhtä hyviä kuin vaikkapa Kauhavalta tai Lapualta. Käsityökärpänen ei ole tainnut olla yhtä voimissaan täällä päin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä päin tosiaan itsekudottuja neuleita on riittänyt niinkin paljon, että voi jo ihan valita omaan tyyliin sopivat. Myös kokoja on riittänyt. Ehkä eteläsuomalaisten itsekudotut neuleaarteet viipyilevät vielä kaappien ja varastojen perillä. =)

      Poista