sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Silmälaseista ja turhamaisuudesta

Käytän silmälaseja päivittäin. Näköni on kohtalaisen hyvä ja jos olisin oikein turhamainen, voisin jopa jättää lasit käyttämättä. Lasien poisjättämisellä saattaisi vain olla sellaisia pieniä vaikutuksia, että en esimerkiksi havaitsisi jalankulkijoita autosta yhtä hyvin kuin laseilla. Pikkujuttu. Muita kevyempiä haittoja olisi, että en ehkä tunnistaisi ihmisiä kuin vasta ihan läheltä. Television tekstityksiä joudun myös tihrustamaan ilman laseja. Minulle on kerrottu, että silmä laiskistuu lasien käytön myötä ja jos lasit jättää pois, silmä pystyy jonkun verran korjaamaan tilannetta. Tiedä sitten onko tuo totta.

Tein ihmiskokeen itselläni ja testasin lasien poisjättämistä. Kokeiluni kesti vain muutaman päivän, kun totesin elon ilman laseja tosi työlääksi. On ärsyttävää, kun ei näe tarkasti. Esimerkiksi kaupan alahyllyn hintalappuja piti erikseen laskeutua lukemaan. Ison pöydän ääressä ruokaillessa, ei nähnyt kanssakeskustelijan kasvoja. Ja olihan näitä. Toisaalta, kun lopetin kokeen, olin jo tottunut eloon ilman laseja. Kesti aikansa palata normaaliin ja muistaa aamulla laittaa lasit päähän.

Kokeen tulos: En osaa sanoa, vertyikö silmäni vaan totuinko vaan elämään ilman laseja. Laseissa olen kuitenkin sen jälkeen pitäytynyt.

Niin ja miksi päädyin kokeeseen, turhamaisuus. Tykkään itsestäni enemmän laseitta, siksi lasit ovat pysyneet poissa myös asukuvista. Tämä taitaa kuitenkin olla aika tavallinen piirre ihmisissä, juhliinkin lähdetään ennemmin piilareissa tai ilman mitään, kuin lasit päässä. Kuulostaako tutulta?shorts and shirt / Holmström Second Hand // cardigan / homemade / 2nd hand // bag / 2nd hand // shoes Vagabond // tights / H&M // necklace / vintage Aarikka / gift from a reader

2 kommenttia:

 1. Ihana paita! Kerrassaan! Kerro siitä jotain: onko suomalainen, kuinka vanhaksi arvioit, mitä materiaalia?

  Itselläni on mittasuhdeongelmia paitojen kanssa. Rinnat pingottavat etumuksen, ja hihat jäävät lyhyiksi. Isompi koko taas ei istu hartioista ja selästä. Harmi. Tosin säästyn silittämiseltä, kun käytän trikoorytkyjä ja neuleita. ;-)

  s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut ennemmin tuotelappua lukaissut. Paita näyttää olevan ruotsalaista suunnittelua Janstorp International. Tyylillisesti menee 70-luvulle ja materiaalin arvioisin puuvillasekoitteeksi. Paita on jo parhaat päivänsä nähnyt, on nyppyinen ja kellastunut, mutta silti yksi suosikeistani.

   Eihän nämä retropaidat minullekaan yleensä istu, hihat nyt vähintään aina liian lyhyet. (Ei taida istua nykypaidatkaan, selästä liian lyhyitä.) Käytän usein kauluspaitojen päällä neuletakkia, jolloin huono istuvuus peittyy mutta kuosit tulee esille.

   Poista