keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Lököfarkut vs. kinnerifarkut


Oi katsokaa nyt näitä valkoisen lumipeitteen valaisemia maisemia. Juuri nyt sataa vettä ja nurmien vihreä paistaa sen vähäisen jääpeitteen läpi, jota on jäljellä. Jos on jäljellä. En ole vielä valmis siirtymään odottamaan kevättä. Toivottavasti vielä saadaan lunta ja hiihtokelejä. Olen tänä talvena ehtinyt hiihtämään vain kaksi kertaa. Niin mieluusti lähtisin vielä pökkimään tasatyöntöä perinteisen laduille.En kauheasti käytä farkkuja, koska ne ovat epämukavia ja epäistuvia. Istuvuuden voin toki löytää elastaanipitoisista farkuista, jos ostan housut niin pienessä koossa, että housujen napin saa juuri ja juuri kiinni. Ja vyötärön tietenkin pitää olla tarpeeksi korkea. Vaan eipä noin nafteissa kinneripöksyissä mukava ole olla ja tehdä. Jos ne vetää aamulla ylleen, vähintään puolen päivän aikaan pitää avata nappia helpottaakseen olotilaa ja verenkiertoa. Töistä kotiin tullessa tuntee valtavaa helpotusta, kun voi vaihtaa leppoisiin kotivaatteisiin ja pystyy taas hengittämään.

Mukavimmat farkkuni ovat nämä tamperelaisesta Seelestä ostamani Kyuichin ekologiset ja eettiset arvot omaavat bootcut- farkut. Mukavuus tulee siitä, että housut ovat väljät ihan joka puolelta. Housut eivät purista eikä kiristä mistään kohtaan. Takamuksen istuvuutta säätelee vyö. Jos ahistaa, täytyy löysätä vyötä ja housut lököttää. Säätämällä vyön neulaa astetta tiukemmalle, palaa housun istuvuus. Minä taidan kulkea näissä aina vyö löysällä.

Olen pistänyt kaapistani useamman epämukavan farkkuparin eteenpäin kirpparille. Farkkuhyllystäni löytyy kuitenkin vielä yksi pari kinnerifarkkuja. Maksoin niistä maltaita. Ostin liika timmit, kun myyjä kehotti ottamaan vielä yhtä kokoa pienemmät. Olen käyttänyt paria kaksi kertaa. Pois en raaski laittaa, kun olivat niin hintavat. Ehkä niitä voi käyttää aina silloin tällöin, lyhyitä hetkiä kerrallaan. Kaappini viimeiset kinnerit esiintyneet blogissa täällä KLIK.


Miten on käytätkö ahdistavia tai puristavia vaatekappaleita ihan vaan siksi, että ne istuvat täydellisesti tai vain kauneusarvon takia?

4 kommenttia:

 1. Just tänään kuljeskelin kotona kinnerifarkuissani (Mikä loistava termi!) vetskarit auki, kun ahisti. Ostin jo Holmströmiltä vanhat Levikset, mutta en ole vielä tohtinut niissä ihmisten ilmoille, koska on se vain niin, että ahteri näyttää melkoiselta, kun farkut on löysät. Estetiikka voittaa tässä tapauksessa mukavuuden.

  s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös yhdet Levikset Holmströmiltä. Käytän niitä enemmän lämpöisemmillä keleillä lahkeet käärittyinä. Lahkeen pituus olisi muuten vähän hassu.

   Mulla on just tuo yksi mainitsemani musta kinnerifarkkupari ja on ihan totta, että ne istuu täydellisesti, mutta kyllä ne aiheuttaa kärsimystäkin. Mutta, että kyllä se myyjä tavallaan oli oikeassa, kun myi vielä yhtä kokoa pienemmät. =)

   Poista
 2. Kotona kuljen aina hameessa ja pakkaspävinä ulkosalla toppahousuissa. Nyt kun tuli taas lämpimämpää voisin siirtyä taas farkkuihin. Niitä mulla on 3 paria. Yhdet uutena ostetut, niin tiukat, että pesun jälkeen miettii saako niitä päällekään. Tykkään välillä laittaa ne silti. Pömpöt häviää aika kivasti... Eivät nimittäin paljon jousta. Nykyfarkuissa se jousto on toisaalta kiva, kun ovat mukavammat, mutta ei sitä joustoa kaikissa tarvitsisi olla. Joskus kaipaa sitä, että farkut pysyy muodossaan. Toiset uutena ostetut ovat mukavammat, mutta ei niin kivan näköiset. Yhdet vuosia sitten kirppikseltä ostetut ovat myös silloin tällöin jalassa. Mutta tosiaan sisällä en farkkuja yleensä käytä. Ja on ollut sellaisiakin vuosia, jolloin kuljin ulkosallakin hameessa. Kesällä tietysti nytkin on hame ulkovarustusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan kyllä kotioloissa tule farkkuja käytettyä. Ihan jo käytännön syistäkin. Hame/mekko + legginssi/sukkis- parin päälle on kätevä vetää ulkohousut.

   Ihan samaa mieltä, elastaani on toisissa farkuissa hyvä juttu ja toisissa taas tykkää, kun on napakkaa 100 prosenttista puuvillaa.

   Poista