lauantai 6. helmikuuta 2016

Hurahdin amppeleihin


Olen jo pitkään ollut innostunut amppeleista. Joku takaraivostani huutanut ääni on kuitenkin kieltänyt sellaisia hankkimasta. Koska no, ovathan amppelit vähän epämuodikkaita. Vai?

En kuitenkaan ole päässyt irti amppeli-ajatuksesta, vaan olen mielessäni asetellut niihin milloin juoruja, milloin muratteja. Jos jokin helposti toteutettava mieliteko pyörii ajatuksissa kuukausi tolkulla, niin silloin se varmasti kannattaa toteuttaa. Ja eipä ikkunan eteen kattoon ruuvattava koukku niin pahoja jälkiä tee, ettäkö kokeilun epäonnistumisesta suurempaa haittaa olisi aiheutunut.

Löysin, yllätysyllätys, kirpparilta punotun amppelin. Ostos verotti kukkaroani valtaisan 50 sentin verran. Pari kuukautta amppelia kodinhoitohuoneen pöydällä katseltuani, sain sen vihdoin ripustettua olohuoneen kattoon. Amppeliin asettelin juorun (minulle kaikki roikkuvat kukat ovat juoruja, paitsi muratit ovat muratteja). Ja se on ihana. Ihastelen putouksen lailla laskeutuvaa, hempeän vihreää kasvia amppelissa joka ikinen kerta, kun saavun tilaan tai vaikka vain kuljen tilan ohi.

Toinen amppeli meillä löytyy eteisestä, sen sain kälyltäni. Samaiselta naiselta sain myös idean asetella amppeliin kukan sijaan emalivadin ja vatiin talouden taskulamput. Lamput löysivät vihdoin oman säilytyspaikkansa huushollissamme, ovat helposti käden ulottuvilla ja mikä parasta, pysyvät tallessa.Jos nyt ihan totta puhutaan niin sieltä kodinhoitohuoneen pöydältä löytyy vielä yksi, jolle ei vielä ole paikkaa. Entä mites sitten ne simpukka-amppelit?4 kommenttia:

 1. Takaraivoääniähän juuri pitää kuunnella, ne on aina oikeassa :) Amppelit on ihania, ja mikä parasta, kukatkin kukoistaa niissä. Mulla on köynnöstäviä kukkia kori-ampelissa ja sitten vanhoissa lintuhäkeissä - mutta kumma kyllä, en omista ainuttakaan simpukka-amppelia! Asiahan täytyy välittömästi korjata..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän vasta opetella kuuntelemaan takaraivoääniä. Toisaalta äänen voinee luokitella takaraivoääneksi vasta, kun se on huudellut kuinka kauan? Puoli vuotta? Vuoden? =)

   Luulen, että heti kun kirpparilla tulee vastaan simpukka-amppeli, se täytyy kotiuttaa.

   Poista
 2. Tuo kyllä on juoru :) Kukat ja viherkasvit ovat ihania, ne tuovat väriä ja elämää taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi huono muistamaan kukkien nimiä. Mullakin on ihan hyvä määrä viherkasveja kotosalla ja vaikka yritän välillä karsia niin jo taas ikkunalaudat notkuu. =)

   Poista