maanantai 7. joulukuuta 2015

Onnistunut viikonloppu

Takana ihan valtavan hyvin onnistunut viikonloppu kaikilla osa-alueilla.




Innostuin perjantaina tyhjäämään kaappeja ja laitoin facekirpparille myyntiin neljä takkia. Kolme niistä meni melkein heti myös kuvan nahkatakki. Että tavaran tasapaino pysyy vakiona, ostin samaiselta kirpparilta punaiset joulukapat pikkuisilla valkoisilla sydämillä ja teak-aikakauden sohvapöydän.

Lauantaina kävin viemässä metallit ja lasit kierrätyspisteelle. Samalla kun tyhjään astiat, tapaan silmäillä kierrätysastian. Välillä on tullut dyykattua metalliastioita paluukuormassa kotiin. Tällä kertaa nappasin mukaani Hengenvaara-kyltin. En kyllä yhtään tiedä, mihin tuommoisen laitan tai edes tykkäänkö siitä. Voi olla että vain suoristan kyltin ja heitän kirppispussiin ja etsimään uutta kotia.



Olen ollut niin onnellinen viime aikoina, kun olen ehtinyt istahtamaan sohvalle ja tekemään neuletöitä. Edellisen voi myös lukea toisin: Olen jättänyt asioita tekemättä, että olen saanut istua kutimieni ääreen. No ehtiihän ne pyykit ja imuroinnin myöhemminkin. Perjantaina sain valmiiksi Sienisukat, joiden ohje löytyy Rakas villasukka -kirjasta. Sukkien varsista tuli ehkä omaa käyttöäni ajatellen liian löysät ja saattaa olla että postitan sukat sukulaistädille joululahjaksi.

Aloin myös tekemään itselleni jouluneuletta kirjomalla kuvan valmiiseen neuleeseen. Voin kertoa, että on ollut työläs aloitus. Ryhdyin puuhaan ilman valmista mallikuvaa ja ilman ohjetta tai mitään. Olen purkinut ja aloittanut homman ehkä neljä kertaa. Voisin kirjoittaa aiheesta joskus enemmänkin, tyyliin "älä tee näin" tai "viisi virhettä, jotka voit tehdä aloittaessasi neuleen koristelun kirjomalla". Mutta kyllä tämä tästä, pikkuhiljaa.




Sain viettää lauantaipäivän kotona ihan yksiksein. Tällainen ihme tapahtuu ehkä kerran vuodessa. Juhlistin rauhaa ja hiljaisuutta syömällä lounaaksi munkkipossun ja kupin kahvia. Tupa ei sentään ollut lauantaina ihan hiljainen vaan koirakaverit olivat seuranani. Monty on alannut jostain syystä palelemaan ulkosalla (ikä?), joten puin sen ylle sen ehdottomasti eniten inhoaman asian, manttelin. Monty alkaa välittömästi etsiä pakotietä, kun sille näyttääkin mitään puettavaa asiaa. =)
 



Perjantai-illalla kokeilin ensi kertaa valmistaa raakakakkua. Kakku ehti tekeytyä pakastimessa lopulta sunnuntai-iltaan asti, kun vasta tuli tarpeeksi juhlava hetki sen korkkaamiseen. Kakkua oli maistamassa viiden hengen raati, 3 aikuista ja 2 lasta. Voitte ehkä arvata, miten jaa-nej -äänet jakaantuivat. Vielä ei siis ole aika korvata kermakakkua raakakakulla mutta varmasti alan suosimaan näitä kermakakun lisänä. Kakun resepti luukkuja-blogista KLIK.



Kivoja juttuja alkavallekin viikolle jo tiedossa.

Hauskaa ja jännittävää viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti