maanantai 14. joulukuuta 2015

Merkilliset kivet

Tämä on meidän retkikivi ja se löytyy ihan läheltä meidän kotia. Tässä kivellä istuskellen, olemme juoneet aika monet kuumat kaakaot ja syöneet aika monta juustovoileipää ja suklaakeksiä. Yhtälailla, kun retkiimme on kuulunut tärkeänä osana kuuma kaakao, on siihen kuulunut myös kaksi voileipiä kärkkyvää koiraa. Ihania muistoja siis. Välillä retkipäivinämme on satanut vettä, joskus lunta, toisinaan on paistanut keskipäivän aurinko. Kiveltä on näkymä peltoaukealle. Selän takana nousee loiva rinne ja kuusimetsä.
Kivi on seissyt vakaasti paikallaan jokapäiväisen koirien ulkoilutusreitimme varrella. Olen kävellyt sen ohi sen tuhannen ja toisenkin kerran. Vasta eilen huomasin, että kivihän on sydämen muotoinen. Varmaankin tuo kevyt lumiharso kiven päällä toi sen sydämellisen muodon esiin.

Kivet ovat itselleni ehkä se kaikkein rakkain ja mystisin elementti kulkiessani metsissä. Isojen lohkareiden ohi kulkiessani, tutkin aina niiden pintaa ja muotoja. Katson kivien alle ja koloihin. Mietin, että tuonkin ison kiven alla olevassa onkalossa, on joku joskus saattanut pitää sadetta. Jokaisen kiven kohdalla ajattelen, jospa itse kivestä, sen ympäriltä tai päältä löytäisin merkin elämästä, ihmisen kädenjäljen vuosikymmenten tai vuosisatojen takaa.


2 kommenttia:

 1. Kivet ovat kyllä todella voimallisia, viisaita järkäleitä. Itsellenikin hyvin tärkeä elementti!

  Ihan mahtava tuo teidän retkikivenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkikivemme on siitäkin mukava, että se löytyy ihan kotimme läheltä. Retkelle ei aina tarvitse lähteälähteä vaan voi tehdä ihan vaan puolentunnin tai kolmen vartin pituisia eväsretkiä, jotka virkistää yhtä lailla. =)

   Poista