keskiviikko 23. joulukuuta 2015

DIY jouluneule

Keksin jo vuosi sitten idean, että tuunaisin itse jouluneuleen eli tekisin valmiiseen neuleeseen kuvan valepistoilla. Tänä jouluna sain idean alulleen ja toteutettuakin. Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä paljon räiskyvämpi neule mutta kimalteet ja krumeluurit karsiutuivat työn edetessä. Lopulta jäi vain poro, jolla on iso nenä ja sydämenmuotoiset sarvet. Ja nappisilmät.

Neuleesta kehkeytyi lopulta yllättävänkin työläs projekti. Lähdin hommaan ilman mallia tai ohjetta. Punaisen neuleen löysin Fidalta. Ajattelin ensin kirjoittaa mikä meni pieleen mutta siitä tulisi niin pitkä lista, ettei sitä kukaan jaksaisi lukea. Toisaalta työtä oli niin hauska tehdä, että uskon tuunaavani lisää neuleita valepistoilla.Edit: Oikea termi em. työtavalle taitaa olla jäljittely, valepisto on ihan itse keksimäni.

6 kommenttia:

 1. Kimalteet tulevat ensi vuonna. :)

  Olen huomannut, että nuorilla on nykyään näitä joulupuseroita, joita käytetään ironisina statementeina.

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli poron sarviin varattuna kultaista lankaa. Lopulta se oli yksistään liian ohutta käytettäväksi. Kun yritin yhdistää kultaisen langan puuvillalangan kanssa, meni kultainen ihan sotkuun.

   Ajattelinkin, että voisin ensi vuonna jatkaa neuletta ja lisätä kimalletta omina pistoinaan valmiin päälle.

   Poista
 2. Tuostahan tuli ihan hauska. Jotain voisi olla hauska itsekin tuolla tavalla tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään työn lopputuloksesta. Tämä työ innosti itseäni kokeilemaan jatkossa muitakin kirjonta tekniikoita.

   Poista