perjantai 13. marraskuuta 2015

Retro Aarikkaa

Puiset värikkäät helmikorut, sekoituksella kiiltävää metallia sekä puiset kynttilänjalat. Tämä on mielikuva, jonka ajattelisin monelle muullekin tulevan ensimmäisenä mieleen Aarikasta. Itselleni Aarikka on aina ollut enemmän mummujen tuotemerkki punaisine punatulkkuineen. Täytyy myöntää, että en ole oikein ikinä aikaisemmin ollut innostunut Aarikan tuotannosta. Olen saattanut ostaa Aarikkaa muille lahjaksi mutta en ikinä itselleni.
Sitten löysin kirpparilta ensimmäiset Aarikan retrokorvakoruni (kuvassa oikealla ylhäällä). Ensimmäiset olivat vielä aika helpot ja neutraalit, ruskeaa puuta, kartioita ja palloja. Ja niinkuin mikä tahansa keräily alkaa niin alkoi tämäkin, niistä ensimmäisistä. Kun vastaani tuli alla olevat punaiset ja vielä samaa mallia kuin ensimmäiset, voiko keräilijäluonne jättää niitä ostamatta. No ei.

Valkoisten kohdalla oli jo haastetta, koska niiden malli on juuri se, mitä en todellakaan ikinä olisi ajatellut itselleni koskaan hankkivani. Mutta kun ne oli Aarikkaa ja oikeanlainen jatkumo kahdelle ensimmäiselle parille. Ja ehkä tässä välissä ajatukseni olivat jo kääntyneet näkemään Aarikan korujen kauneuden.

Neljännen parin kanssa ei enää tarvinnut miettiä. Olen koukussa. Pahoin pelkään, ettei tämä jää tähän vaan korulaatikkooni alkaa pikkuhiljaa eksyä myös kaulakoruja ja rannerenkaita. Entä jos löydän noiden valkoisten korvakorujen mallia toistavan rintarossin. Ostettavahan se on.
Kuva Aarikka


Tätä postausta suunnitellessani vierailin Aarikan kotisivuilla. En tiennytkään, että Kaija Aarikka on suunnitellut myös hopekoruja ja todella näyttäviä sellaisia. Nyt kiinnostukseni Aarikkaan heräsi todella. Minulla on taas jotain mitä etsiä ja löytää kirppareilta. Varmaan Aarikan hopeatöitä löytäisi helpomminkin ihan googlettamalla mutta se ei tuo samaa löytämisen iloa kuin löytää jotain yllättäen ja pikkurahalla tietenkin.Earrings / Aarikka / 2nd hand.

4 kommenttia:

 1. Voikun hienot nuo vaaleat korvikset! :) En ole itse oikein osannut katsoa Aarikkaa "sillä silmällä" (juurikin ne punaiset mummokynttiläjalka-fibat), mutta pitääpä pitää silmät auki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein vieläkään ole varma just noista vaaleista mutta ahkerasti silti niitä käytän =)

   Poista
 2. Muutama vuosi sitten Posteissa myytiin Aarikan koruja. Yksi setti jäi kaivelemaan. Se oli hopeaa, ja siinä oli punaisia sydämiä. Hintakin olisi ollut kohdallaan, mutta jostain syystä jätin kaulakorun ja korvikset hyllyyn. Arvaa harmittaako!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän sinut mielessä, jos setti tulee vaikka joskus kirpparilla vastaan. =)

   Poista