sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kotimekko

Olen viime aikoina pohtinut postauksissani ja yleensäkin ajatuksissani niin paljon työelämääni, elämääni yleensä, ikäjuttuja ja vaikka mitä tavallaan raskastakin että nyt on aika ottaa siitä pieni irtiotto.

Puhutaan jostain kevyemmästä niinkuin vaatteista.

Yhtä lailla, kun viihdyn työpäivinä mekoissa, niin teen myös kotona. Voisi ajatella, että syksyn ja talven tullen mekkotyttö luopuisi mekoistaan mutta sen ei tarvitse olla niin. Kaiken a ja o on kerrospukeutuminen. Mekon alle laitetaan alusmekko. Säiden viilettyä sukkahousut vaihtuu paksumpiin, myös thermolegginsit on aika mahtavat. Jalkoihin pitkävartiset villasukat, ettei jalkoja pääse palelemaan sillä silloin kylmyys leviää yleensä koko kroppaan. Ja tietenkin lämmin villatakki. Tällä vaatemäärällä pärjää kotiaskareissa ja vaikka asioilla käydessä hyvin. Ulkoilemaan lähtiessäni vedän ylleni vielä tuulta ja vettä pitävän ulkoilupuvun, talvella tietysti toppaa.


Puhun luonnon- ja kierrätysmateriaalien puolesta mutta retro- ja vintagevaatteita minulta löytää useampikin polysterihelmi. Kesäkuumalla keinokuituvaatteen kanssa eläminen saattaa olla tuskallista mutta talviaikaan hiostava materiaali muuttuu enemmänkin lämmittäväksi. Itse suosin vielä kerrospukeutumista, jolloin hiostava materiaali ei tule suoraan ihoa vasten.

Vaikka vaatekaapistani löytyy jo ihan mukava määrä mekkoja niin moni niistä ei käyttöominaisuuksiltaan kuitenkaan sovi kotihommiin. Jonkun materiaali on liian herkkää, toinen on arvokas vintagevaate ja moni istuu niin hyvin, ettei sellaisessa pysty taipumaan kotiaskareisiin.

Onni potkaisi minua taannoin Fidalla, kun käteni osui tähän Finnkarelian kukkamekkoon. Näitä polyesterikotimekkoja näkee aika paljon kirppareilla mutta usein niiden värimaailma on ruskeaa ja harmaata. Vaikka mekkohamsteri olenkin, olen jo oppinut rajoittamaan ostovimmaani ja ostan vain sellaista, joka oikeasti ihastuttaa. Pelkkä retro-leima ei enää riitä höllyttämään kukkaronnyörejä. Tämä yksilö oli raikkaan värinen, vaalealla pohjalla punaisia kukkasia. Helmastakin löytyy tarpeeksi pituutta. T-paita-hihat. Vahva materiaali. Ainesta lempikotimekoksi.

Ja nimenomaan kotimekoksi. Se on jännä juttu mutta tässä mekossa on niin vahva kotimekon vivahde, että en voisi ajatella pukevani tätä kauppareissua kauemmaksi. Sama tunne kuin, etten voisi ajatella lähteväni verkkareissa töihin.


-----------------------------------------------
dress / Finnkarelia / Fida
cardigan / H&M / 2nd hand
woolen socks / self made
boots / Andiamo
fur cap / vintage

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ihana mekko! Ja en voisi olla enempää samoilla linjoilla kerrospukeutumisen suhteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia ottaessani oli sellainen hyvä feng shui, kaikki natsas kerrankin ja kerralla. Kun kerrospukeutumiseen ryhtyy, ei osaa muulla lailla ollakaan ja harvemmin kyllä tarttee sitten palellakaan :)

   Poista
 2. Tuo asusi on kyllä kiva; juurikin sellainen kotoisa. Minäkin tänään pähkäilin yhden crimplenemekon pukemista päälle ja mietin, että jos sinne alle jonkun pitkähihaisen t-paidan laittaisi. No, päädyin sitten kumminkin ihan muunlaiseen eli hame ja villapaitayhdistelmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona ei saa mikään vaate painaa. Pitää olla helppoa ja mukavaa :)

   Poista
 3. Nyt sain heräämään vanhan ihastukseni tunikoita ja mekkoja kohtaan. Vilukissana jäänyt vähän vähemmälle mutta ehkä joku lämmin alusmekko ajaisi asiaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroksia vain monta päällekkäin niin hyvin pärjää kylmemmälläkin. Omat alusmekkoni löysin Nansolta. En ole katsonut, mutta voisin ajatella, että mekkoja saisi vielä heidän nettikaupastaan.

   Poista