tiistai 10. marraskuuta 2015

Ihminen kohtaa ihmisen osa IIKeräättekö te näitä tarroja?
Joo, kerätään me, kiitos.

Joko teillä on pian kynttilä kerätty?
En nyt muista. Katson kysyvästi tytärtäni, koska hän hoitaa tarrojen liimaamisen keräilykorttiin.
Jatkan hymyillen, varmaan meillä on jo ainakin puoli kynttilää kerättynä.


Poistumme kaupasta kera kahden maidon, Paula-jugurttipakkauksen sekä sen pikkuisen maailmasta tärkeimmän keräilytarra-arkin kanssa.

Autossa tyttäreni toteaa, olipa mukava myyjä kun se jutteli. Ettei vaan tehnyt näin (näyttää miten kassat viuhtoo tavaroita hihnalta). Ettei sillä ollut kiire.

Lapsikin sen jo huomaa, mikä on hyvää ja hyvää mieltä tuottavaa asiakaspalvelua.

Minusta tämä liittyy samaan ihminen kohtaa ihmisen- kategoriaan, josta olen ennenkin puhunut. Olkoon se mikä kohtaaminen elämässä tahansa, mutta että näet sen toisen ja vaihdat ehkä muutaman sanan, voi se olla hyvinkin merkitsevää.

------------------------------------------

Todella usein maksaessani tavaroita kaupan kassalla, mietin kuinka paljon enemmän kassatätien ja -setien kanssa tuli juteltua, kun tavarat maksettiin vielä rahalla tai vaikka sillä kortillakin mutta kortti annettiin myyjälle, joka veti sen kassakoneen kautta ja kuittiin kirjoitettiin allekirjoitus. Sen minuutin tai parin aikana juteltiin perhetapahtumat, ruokareseptit sekä päiviteltiin päivän sää. Kaipaan tuota aikaa.

Kaipaan teitä kauppojen Seijat, Matit, Pirjot ja Siskot.


5 kommenttia:

 1. Meidän kylästä löytyy vielä tuommoinen vanhanajan tyylinen kyläkauppa, jossa kyllä nykyisin jo onnistuu kortilla maksaminen, mutta asioimisessa ei ole kiirettä :). Myyjien kanssa jutellaan juurikin kaikki mahdolliset tapahtumat, säät yms. Kauppareissu on aina mukava kohtaamisreissu, kun tuohon pieneen kauppaan menee käymään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään tuosta meidän kirkonkylän Siwasta ja siitä lähikaupan tunnusta, vaikka iso ketju onkin.

   Poista
 2. Meillä on aika kiva lähikauppa, missä on kutakuinkin samat myyjät aina. Kaikki tervehtivät takaisin ja varmasti jäisivät juttelemaan jos itse aloittaisi keskustelun. Mukava kun on kotoisa lähikauppa, josta voi puhua meidän kauppana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asioidaan nykyisin aika paljon tuossa pienessä kaupassa. Oikeastaan on aika kiva, kun ei tarvitse juosta valtavaa hallia parin maidon takia eikä myöskään tule ostettua mitään ylimääräistä. Kerran tai pari viikossa tehdään sitten ostokset isommassa marketissa.

   Poista
 3. Juuri juttelin samaisesta aiheesta meidän lähikaupan kassatädin kanssa. Me aina jutellaan vähintään säästä tai jostain pikkukuulumisista, ja viimeksi kassatäti mainitsi, että onpa kivaa, kun sun kanssa tulee aika vaihdettua vähintään pari sanaa. Monet asiakkaat eivät kuulemma enää edes tervehdi.

  VastaaPoista