sunnuntai 15. marraskuuta 2015

DIY Henkarinaulakko

Tarvitsin työnurkkaukseeni henkarinaulakon muokattaville ja korjattaville vaatteilleni. Ajatuksena oli myös, että naulakkoon voisi ripustaa muutaman kauniin retro- tai vintagemekonkin ihan vaan esille. Välillä harmittaa, että aarteeni ovat vain kaapin ovien takana piilossa.

Ihan ensimmäinen ajatus naulakosta oli, että se olisi omilla jaloilla seisova. Vähän haaveilin semmoisesta industrial-henkisestä, joka on rakennettu paksuista metallivesiputkista. Sitten muistin Hayn Loop naulakon, jonka löysinkin Finnish Design Shopista. Melkein kahdensadan euron hinta tuntui kuitenkin tarkoitukseeni nähden liian paljolta, lisäksi naulakko on aika pieni.

Lopulta järkevimmältä alkoi tuntumaan ajatus, että naulakko riippuisi katosta ja malliksi löysin netistä Ferm Livingin vaaterekin. Kauppahinta rekille olisi ollut 189 euroa. No thanks. Valmistan naulakon itse suutarin avustuksella.

Suutariksi valikoitui Suutari- ja Nahkapaja Patiini Seinäjoella. Siellä olen saanut erinomaista palvelua kenkiäni korjauttaessani. Erityisesti tykkään miten antaumuksella ja intohimoisesti suutari Kirsti suhtautuu työhönsä ja ammattiinsa. Kun vein hänelle Parikan Caracalini kumipohjattavaksi, teki hän heti selväksi miten paljon arvostaa laatukenkiä ja etsi kengilleni suojaksi laatikon siksi aikaa, kun olivat hänen pajassaan työstettävinä. Tarina siitä miten tarkasti pöydät siivotaan ennen kuin valkoisille hääkengille tehdään yhtään mitään, sai minut vielä enemmän vakuuttuneeksi. Nyt puhuu omaa työtään arvostava ammattilainen ja todellinen asiakaspalvelija.Kävin keskiviikkona tilaamassa nahkahihnat ja sain ne perjantaina. Vitsi kun hihnoista tulikin hienot. Niin hienot, että nyt mietin pitäisikö harjanvarsi lakata tai jotain, ettei se näyttäisi niin nukkavierulta nahkahihnojen parina.

Mitäs tykkäätte mun vermlivinnistä? Harjanvartta myöten kotimaista työtä joutsenmerkin arvoisesti.


-harjan varsi 2€
-nahkahihnat mittatilauksena 30€ 


5 kommenttia:

 1. ihana blogi sinulla. Ja kiva kuulla, että olit tyytyväinen suutarin tekemiin remmeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Yritin aamulla linkittää facebook-sivuillesi tämän postauksen mutta se ei jostain syystä onnistunut. Mutta löysitkin sitten itse blogiini ja olet ehtinyt linkittämäänkin. =)

   Poista
  2. Oli menneet ne vastaukset jonnekkin "ilmoitus-tilaan" enkä saanut niitä siirrettyä seinälle, joten liityin sitten linkin kautta tänne ihan "itse" :)

   Poista
 2. Ootko käsittelyt harjanvarren? :)

  Meillä on varastossa vähän sama stydeemi mutta ei noin kauniita remmejä vaan sitä venyvää verhokuja-vaijeria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käsitellyt mutta voisi olla nätimpi, jos vaikka lakkaisi. Tai miten olisi esimerkiksi mintunvihreä maali.

   Poista