tiistai 24. marraskuuta 2015

DIY teline korvakoruille

Käytän koruja maltillisesti, monesti unohdan korujeni olemassaolon ihan kokonaan. Etenkin korvakorujen käyttö jää, elleivät ne ole selvästi esillä. Pitkään mietin, minkälainen olisi sopiva teline korvakoruilleni. Aluksi ne olivat isossa puisessa rasiassa, sitten vessan pöydällä erilaisissa lasi- tai posliiniastioissa. Mutta eivät olleet vieläkään tarpeeksi esille, että olisin muistanut niitä käyttää.
Keksin, että korvikset olisi saatava samalla tapaa esille kuin kaulakoruni. Säilytän kauneimpia kaulakorujani vanhaan ikkunapokaan väsäämässäni naulakossa. Korujen näkyvillä olo auttaa siihen, että niitä muistaa käyttää mutta samalla korut voivat toimia kauniina sisustuselementtinä. Alkuperäinen suunnitelmani oli hankkia ihan perus, korkkinen ilmoitustaulu ja muokata siitä korvakoruteline. Löysinkin pian kirpparilta kaksikin tarkoitukseen sopivaa pientä ilmoitustaulua ja otin ne mukaani.
Kirpparilla korkkitaulujen kanssa seinään nojasi myös kaunis mustavalkoinen kanavatyö. Nostin sen käsiini ja katselin sekä arvioin sitä todella pitkään. Voinko laittaa seinälleni uskonnollissävytteisen kanavatyön. Esittääkö kuva Mariaa tai jotain pyhimystä? Sen enempää menemättä uskonnollisuuteni, en ehkä kuitenkaan sisustukseeni halua uskonnollisia tunnusmerkkejä, en niitä buddhapatsaitakaan. En kuitenkaan pystynyt enää laskemaan taulua pois käsistäni.

Vein taulun kotiini korkkitaulujen kanssa. Kuljin taulu kädessä pitkin kotimme huoneita mutta en keksinyt mihin sen laittaisin. Lopulta kummastakaan korkkitaulusta ei tullut korvakoruilleni taustaa vaan siihen tehtävään pääsi lempeä ilmeinen tyttö mustavalkoisessa kanavatyössä. Asettelen korvakorut aina mitä hellimmin tauluun. En halua lankojen vahingoittuvan, koska saattaa olla että työ löytää vielä paikkansa jonkun toisen huoneen seinältä.


Onko teillä hyviä ideoita korvakorujen säilytykseen? Kerrohan niistä blogini kommenttiosioon tai lisää kuva instagramiin, kuten minäkin @raksanruusu  #korvakoruteline.

Kiva idea korvakorujen säilytykseen löytyy myös Palava rakkaus, pikkusydän -blogista.
2 kommenttia:

  1. Kanavatyösi ei ole uskonnollinen. Sen nimi on yksinäisyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tästä tiedosta. Kerro ihmeessä lisää, miten tunnet työn, miltä ajalta se on? Todella kaunis se on ja edelleen toimii paikkana, johon ripustan korvikseni.

      Poista