sunnuntai 29. marraskuuta 2015

DIY helppo ja nopea kauluri

Talvi tuli ja sitten se jo kyllä menikin. Niinä parina lumisena pakkaspäivänä huomasin, ettei lapsille löydy kaapista kaulureita. Tykkään mahdollisuuksien mukaan tehdä pieniä neuletöitä ennemmin itse kuin ostaa kaupasta. Kauluri paksulla langalla ja suurilla puikoilla syntyy parissa illassa.
Haimme viime viikolla lasten kanssa langat kaupasta. Esitin ainoaksi toiveekseni, että valitaan paksu lanka, jolloin työkin valmistuu nopeaa. Toinen lapsista valitsi kerät sinistä sekä vihreää ja toinen aniliinia ja valkoista.


Tarvikkeet:
-lanka Novita jenika (100% akryyliä)
-pyöröpuikot koko 8

Ohje:
Luo puikolle 64 silmukkaa*. Ompele suljettuna neuleena, näin vältyt paksulta saumakohdalta. Värimaailman ja raidoituksen jaon voit valita itse. Omassa työssäni on kolmen silmukan kerroksia yksitoista kappaletta. Päättele langat. Valmista tuli.


-------------------------------------------------


Langaksi voisi tietysti valita jotain arvokkaampaa ja ylellisempääkin. Itse ajattelin, että näillä kaulureilla mennään ties missä niin akryyli oli sopiva valinta tähän kohtaan. Villaton vaihtoehto ei myöskään kutita.

*Tein ensimmäisen kaulurin 60 silmukalla (pyöröpuikon pituus 60cm) ja se oli puikkojen pituuteen nähden hieman liian vähän. Toisen työn aloitin 64 silmukalla ja neulominen on nyt kevyempää.


Rauhallista sunnuntaipäivää ja hyvät hyssykät, onko se ensimmäinen adventti.

2 kommenttia:

 1. Kaikkeni yritin aikanaan, mutta mullapa olikin lapsi joka ei suostunut pukemaan kaulaansa yhtikäs mitään. Katsoivat huonoa äitiä "pahalla silmällä", kun poika viipotti menemään kaula paljaana.. No, nyt miesten maailmassa elellessään, se jo suostuu sellaiseen löysään harmaaseen kaulaliinaan solmulla :). Kivat kaulurit - ja hyvä osoitus jälleen siitä kuinka paljon hauskempaa jälkeä tulee jos tekee itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaksi, jotka eivät ole ikinä suostuneet pukemaan kaulaansa mitään. =) Joku neulekaulureissa kuitenkin viehättää, kun molemmat innostui näistä.

   Tykkään tosi paljon neuloa itse. Yleensä puikoilla vähintään villasukkapari.

   Poista