maanantai 12. lokakuuta 2015

Lomalta paluu - Suomen kaunis syksy

Olimme viime viikon lomalla Splitissä. Sinä aikana Suomen oli vallannut pohjoinen ilmavirtaus ja pakkasta oli ollut ihan eteläistä maata myöten. Kun perjantaina iltapäivällä astuimme ulos lentokoneesta Helsinki-Vantaalla, kävi ylitsemme kylmä puhuri, joka armottomasti puhalsi ajatuksemme Splitin lämmöstä kotimaan arkitodellisuuteen. En voinut välttyä ajatukselta - eikö voitais palata takaisin.
Helsinki-Vantaalta meillä oli vielä useamman tunnin ajomatka kotiin. Mieheni ajaessa ja lasten viihtyessä takapenkillä elektroniikan parissa, oli minulla aikaa ihastella kotimaamme kauniita syysmaisemia. Auringon laskun tahtiin, taivaan värit vaihtuivat kaikkiin eri sinisen ja punaisen sävyihin. Matalalta paistava aurinko vahvisti lehtipuiden ja puitujen sänkipeltojen keltaista kultaa muuttaen sen lopulta syväksi oranssiksi.


Jos lentokentällä ajatus kävi mahdollisessa äkkipaluussa takaisin lämpimään niin jo parin tunnin ajomatkan jälkeen oli ajatukseni kääntynyt juuri päinvastaiseksi. On kylmä joo ja talvi vasta edessä mutta meillä on neljä vuoden aikaa, joista en kuitenkaan ikinä olisi valmis luopumaan. Toivottavasti talvesta tulee runsaan valkoinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti