lauantai 26. syyskuuta 2015

Sorsapaita

Olen yhä enenevissä määrin kiinnostunut paitapuseroista osana pukeutumista. Jos nyt mieleesi tuli, että puhun valkoisista ja vaaleansinisistä peruspaitapuseroista niin ei. Minua kiinnostaa ne huomiota herättävät, mitä erikoisimmilla printeillä, väreillä, leikkauksilla ja koristeilla.

Kirpputorit ja seconhand-liikkeet ovat oivia paikkoja metsästää paitapuseroita. Etenkin kirppareilla ne mummujen perintöpöydät, joissa vaatteet ovat 80-90-luvulta ja kengät Aaltosta, sieltä löytyy paisley-kuviot, hawaijipaidat ja röyhelöt.

Harmillista vain, että todella harvoin paitapuserot ovat minulle istuvia. Olen niin pitkä, että selkäosat jäävät usein liian lyhyiksi, hihanpituuksista puhumattakaan. Jos paita olisi muuten hyvä niin sitten ahdistaa napit vatsan kohdalla.

Tämä sorsapaita kuuluu niihin, joka ei istu minulle yhtään eikä mistään kohdasta. En kuitenkaan raaski siitä luopua, koska tykkään noista sorsista ja koristeellisista ylänapeista. Olen ratkaissut asian niin, että käytän paitaa aina jakun tai neuleen alla. Siten voin piilottaa paidan huonon istuvuuden mutta sorsat ja napit näkyvät.
Hiukset kaipaavat leikkausta. Malli on venähtänyt yli niin paljon, ettei se oikein enää asetu. Onko siitä nyt viitisen viikkoa, kun kävin tämän mallin leikkauttamassa ja uusi kampaaja-aika on vasta ensi viikolla. Pidemmän tukan etu oli, että sitä tarvitsi leikkauttaa puolen vuoden välein ja silloinkin vain huollattaa latvoja. Nyt näyttäisi siltä, että saan varata uuden ajan aina kuukauden päähän. Eipä sillä, maksan mieluusti kampaajalle leikkauksen hinnan kuukauden välein, koska sillä tavalla saan näyttävän ja helposti laitettavan kampauksen alle euron hintaan per päivä.


Sorsanmetsästysaika 20.8-31.12.


----------------------------------------------
shirt / Pola / 2nd hand
denim skirt / Stocker / 2nd hand
cardigan / Lindex Holly&White / 2nd hand
oxfords / OIS / huuto.net
earrings / Aarikka / 2nd hand

2 kommenttia:

  1. Itse olen jotenkin ihan luovuttanut kauluspaitojen suhteen, jotenkin ne ei vaan ikinä näytä päälläni siltä miltä pitäisi.. Ainoa tapa jolla saan ne toimimaan, on laittaa solmulle edestä ja yhdistää korkeavyötäröiseen kello- tai vastaavaan liuhuhameeseen, tai talvella villa/vekkihameeseen. Ehkäpä tosin johtuu siitäkin, etten oikeastaan koskaan käytä housuja, joiden kaveriksi kauluspaidat luontevasti solahtaisivat. Pakko myöntää, että tuo sorsapaitasi on ihana - olisikin sääli jos se ei pääsisi käyttöön sellaisen "pikkuasian" kuin vajavaisen istuvuuden vuoksi...;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään solmitun kauluspaidan ja kellohameen yhdistelmästä.

      Poista