perjantai 18. syyskuuta 2015

Rallimakkaraa ja tomaattisoppaa

Onko ihan ok kulkea samoissa farkuissa monta viikkoa putkeen? Minä olen kulkenut. Välillä vain pesu ja taas jalkaan. Nämä farkut taitavat olla istuvimmat ja mukavimmat ikinä tai ainakaan vuosiin. Tämä pari on kirpparilta mutta nyt kiinnostaa löytyisiköhän tätä samaa mallia vielä kaupasta mustana.
On ollut aika tapahtumarikas viikko, joka on vuoroin nostanut ja taas laskenut mielialaa. Voisin varmaankin käyttää käsitettä vuoristorataa. On ihana, että pari seuraavaa päivää on vapaata. Aion levätä tavallani eli puuhailla koko viikonlopun niin että sunnuntaina huomaan, etten ole taas istahtanut hetkeksikään alas. Mutta kun tekeminen on itselle mieluisaa ja sitä saa tehdä omaa tahtia, ei se tunnu työltä vaan voimaannuttavalta.

Isä oli käynyt päivällä paikallisella puutarhalla ja toi sieltä meille toista kiloa, ellei kaksi, tomaatteja kun halvalla sai. Ensin ajattelin, että mihin joudun sellaisen määrän kanssa tomaatteja mutta sitten keksin, että voisin keittää niistä tomaattikeiton. Hyviä reseptejä otetaan vastaan.

Iltasella kävin keräämässä vanhempieni omenapuista yhtä paljon omenoita kuin oli noita tomaatteja. Omenista tulee hilloa tai piirakkaa tai sitten ei mitään. Ehkä syödään sellaisenaan.

Huomenna kylämme täyttyy rallin ystävistä, kun Neste Puistohulmi-ralli pärähtää käyntiin aamupäivällä. Rallireitin varrella asuvana, olemme joko pakotettuja seuraamaan koko tapahtuman tai vaihtoehtoisesti nauttimaan urheilujuhlasta. Ihan miten sen haluaa ottaa. Paitsi, että tie suljetaan kello 11, että jos haluaa paeta niin se täytyy tehdä ennen tuota kellonlyömää. Minä suunnittelin hakevani aamulla kirkolta paketin käristehiä ja pakin rallikaljaa sekä tehdä notskin ja lyödä aurinkotuolin tuohon tienpäähän. Wroom... Oikeesti taidan elää ihan normipäivän normaalia pärisevämmässä äänimaailmassa.

Kivaa viikonloppua teille! Tekstistäni päätellen olen jo ohjelmoinut omani.


Edit: Istuin lopulta katsomassa koko ek:n (3,5h) veljieni rakentamassa kisakatsomossa traktorin peräkärryn lavalla. Ja oli kaljaa ja makkaraa. Hitsin hauskaa! =)

4 kommenttia:

 1. Vau, onpa sulla upea tukka! Edellisestä piipahduksesta tässä blogissa on näköjään kierähtänyt tovi, kun nyt vasta tämän muutoksen huomasin. Vaatiiko kampaus paljon laittamista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, olisikohan siitä kuukauden päivät, kun kampauksen leikkautin. Yllättävän helppo on laittaa mutta paras olisi, että aina heti pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin tekee muotoilun, koska silloin ainakin tämä oma luonnontaipuisa hius asettuu parhaiten. Föönin käyttöäkin olen opetellut, sillä saa volyymia tuohon päälliosaan.

   Poista
 2. Pitää ihan uteliaisuudesta kysyä, että minkälainen omenasato teilläpäin on? (Meillä tuntuu olevan kaikkialla pitäjässä täysin tautisen näköisiä omenoita, rupisia ja minikokoisia, niin rumia ettei koskaan, sellaisia, että sitä miettii, kehtaako niistä tehdä mehuakaan...)

  Ja joo, on ok kulkea samoissa farkuissa, jos ne istuvat niin hyvin kuin nuo sinun! :) Ihana printti tuossa kukkapaidassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenasato ei täälläkään päin ole suuren suuri ja omenat paljolti rupisia ja pieniäkin. Mehua on kuitenkin saatu omenapuristimella arviolta 50 litraa (vanhempieni luona siis neljä isoa puuta) ja hilloksikin keitetty. Verrattuna viime vuoteen sato on pieni mutta ei nyt kuitenkaan ihan surkea.

   Mäkin tykkään ruusupaidan slaavilaisista ruusuista. Jostain syystä kauhean vähälle jäänyt tämän paidan käyttö. Ehkä on puuttunut ne istuvat housut. =)

   Poista