torstai 24. syyskuuta 2015

FST:n ohjelma Laatu

Katselen televisiota todella vähän. Elämässäni pitää niin paljon kiirettä, etten vain ehdi istumaan alas television ääreen. Jos minulta kysyttäisiin, minkälaisista tv-ohjelmista pidän niin vastaisin että tanskalaisista, norjalaisista ja ruotsalaisista dokumenttiohjelmista, joiden aihealueet liikkuvat puutarhanhoidossa, ihmisten arjessa, luonnossa, antiikissa ja pukeutumisessa sekä muodissa. Näissä maissa vaan yksinkertaisesti tehdään dokumentit taidokkaasti, näyttävästi ja usein lämmöllä.
Koska en varsinaisesti seuraa television tarjontaa, tulevat mielenkiintoiset sarjat vastaan aina vahingossa. Viime viikonloppuna löysin ruotsalaisen sarjan Laatu. Kun luin ohjelmatiedoista, että menossa oli sarjan neljäs jakso, harmittelin että olin ohjelman missannut. Mutta onneksi meillä on Yle Areena.

Tekstiilien kulutus on lisääntynyt noin 40 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta mitä oikeastaan ostamme, laatua vai roskaa? Ruotsalainen muotisuunnittelija Camilla Thulin vie katsojat kahdeksanosaisessa sarjassa kauas sovituskoppien ulkopuolelle.

Jaksot ovat lyhyitä puolituntisia mutta täynnä asiaa. Camilla Thulin on itselleni vieras nimi mutta sopii aivan täydellisesti ohjelman toimittajaksi. Kaiken kaikkiaan ohjelma on erittäin hyvin käsikirjoitettu ja tuotettu, visuaalisesti kaunista katsottavaa.
Suora linkki Areenaan tästä KLIK

2 kommenttia:

  1. Tämä sarja on ihan loistava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen lisäksi, että sarja on visuaalisesti todella hyvin toteutettu, siinä on myös huikea äänimaailma. Harmi, että sitä tuli vain kahdeksan jaksoa.

      Poista