tiistai 21. heinäkuuta 2015

Treeni: Kilpailemassa Karijoella 19.7.15


Kävin taas vaihteeksi kokeilemassa miltä maistuu kilpajuoksu sekä samalla hakemassa lisäkipinää treeniin. Tällä kertaa osallistuin Karijoki maratonin hölkkäsarjaan ja juoksin 13,4 km. Hölkkäsarja oli ilman ajanottoa, joten sain ihan itse fiilisteni mukaan päättää montako ja minkä pituista kierrosta juoksen. Kierrosten pituudet olivat noin 5 km ja 8 km.

Lähdin taas alun hurmoksessa muiden mukana liian lujaa täysiä. Tajusin kyllä heti ensimmäisellä kilometrillä, etten tätä vauhtia kovin kauan jaksa. Himmasin ja sain sopivasta vauhdista kiinni. Eka viisi kilometriä oli kyllä hankala mutta toisaalta taas jossain kahdeksassa tuntui, että mähän juoksen vaikka puoliskan. Todellisuus taas iski kympin kohdalla ja viimeisillä kolmella kilometrillä sai jo itseään tsempata.

Pikkasen olivat järjestäjät maalipaikan erikoisesti valinneet tai ainakin merkanneet mutta varmistin sen sijainnin kysymällä muutama sata metriä ennen maalia. Jos toukokuulla Tainuskylän hölkän kuuden kilometrin jälkeen meinasin rasituksesta oksentaa niin tällä kertaa olo oli ihan ok. Oikeastaan heti autolle päästyäni lähdin kaivamaan eväitä kylmälaukusta.

Vaikka osallistuin tapahtumassa hölkkäsarjaan ja ilman ajanottoa, syntyi heti lähtöviivalle kuitenkin niin vahva kilpailuvietti, että ihan sama vaikkei numerolappua saanutkaan rintaansa. Silti sitä antoi kaikkensa ja kilpaili itseään vastaan, tavoittelen huippusuoritusta.

Sykemittarista löytyikin ilahduttava tieto. Kilometrivauhtini oli ollut melkein minuuttia nopeampaa kuin kotioloissa lenkkeilessa. Kilpailutilanne tsemppaa ylittämään itsensä. Lisäksi voin iloita siitä, että matka oli pituudeltaan pisin ikinä juoksemani.

Suosittelen hölkkätapahtumia kaikille juoksua harrastaville.  Niistä saa ihan uudenlaista pontta jatkaa harjoittelua ja harrastusta sekä pääsee testaamaan mihin rahkeet riittää.

Kyllä se puolimaratoni vain alkaa itseänikin houkuttaa, ehkä ensi keväänä.

Matka 13,4 km. Vauhti 8,49 min/km. Keskisyke 171. Kesto 1:59:25.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti