sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Sunnuntai on lepopäiväMekkonen tälläkin kertaa kirpparilta, puuvillaa. Nyt en ole ihan varma, mistä tämän löysin ehkä Fidalta. Mekon on joku itse ommellut. Kankaan kuosista tulee mieleen Marimekko mutta onkohan näin?Köynnösruusuissa on ihan hurjan kuohkeat kukat juuri nyt. Leuto talvi oli suosiollinen ruusuille, ne eivät kärsineet juurikaan pakkasvaurioita, olivat toki käärittyinä talvenpakkasilta suojaan hallaharsoihinkin. Oikeastaan voisi sanoa, että kaikki pihamme perennat ja pensaat ovat kukkineet tänä kesänä erittäin runsain kukinnoin. Ehkä se on viileän ja sateisen kesän ansiota.

Tänään on pidetty sadetta. Joskus kunnon kaatosadepäivä tekee hyvää ja etenkin se sopii hyvin sunnuntaille. Olen nukkunut pitkään (puoli kahdeksaan). Aamusella korjasin yhden tunikan hihan, tunika on odottanut kuukausia korjaamistaan. 

Ennen lounasta vedin sadevaatteet ylleni ja kumpparit jalkaan ja lähdin koirien kanssa katsomaan mustikoita ja kantarellejä. Löysinkin molempia. Mustikat ehkä tarvitsevat vielä pari päivää kypsyäkseen. Kantarellitkin jäivät vielä metsään, koska minulla ei ollut mitään mihin niitä kerätä. Käyn noutamassa ne myöhemmin.

Olen tässäkin asiassa vähän vanhanaikainen mutta mielestäni sunnuntain voisi vanhaan tapaan pyhittää lepopäiväksi. Niinkuin mummini sanoi joskus, kun asui vielä omassa kodissaan, ehdottaessani villamaton kantamista ulos tamppaamista varten, ettei sellaisia nyt pyhänä tehdä. 

Sunnuntait ovat parhaimillaan näin, että ei tarvitse poistua kotoa asioille edes kauppaan. Päivä soljuu lähes ilman aikataulua. Ja saa tehdä mitä huvittaa tai olla tekemättä mitään. Olen pitkästä pitkästä aikaa ehtinyt tänään lukea kirjaakin ihan päiväasaikaan. Lapset saavat luvalla notkua piirrettyjen äärellä, äiti blogin parissa.

Sunnuntailla on mielestäni ihan oma tuoksunsakin ja tunnelmansakin. Se tuoksuu kodilta ja kahvilta. Ja kuulostaa television historiadokumenttiohjelmalta.

Ehtiihän sitä taas huomenna hosua.----------------------------------------------------
dress / second hand
earrings / Aarikka / second hand
Birgitta sandals / Lumi Accessories


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti