maanantai 6. heinäkuuta 2015

Hippimekko

Kesä ja kärpäset hyttyset on täällä. Ja arskat, hippimekot ja olkihatut.Mekosta voisi ajatella sen olevan menneiltä ajoilta mutta se taitaa ollakin jonkun matkamuisto maasta, jossa kirjoitetaan arabialaisin kirjaimin tai niin voisi ainakin päätellä pesulapuista.

Huomaan, että pidemmät helmat polveen asti ja sen alle ulottuvat ovat tällä hetkellä minulle se mukavin mitta. Kaikki sitä lyhemmät mekot ja hameet ovat tänä kesänä jääneet käyttämättä. (Okei, eipä niitä lyhyiden helmojen kelejäkään paljon ole ollut tai oikein minkäänlaisten helmojen.) Tunnen itseni puetummaksi pidemmällä helmalla ja oloni kotoisammaksi. Onko tämä ohimenevää vai hetkellistä, en tiedä. Ikäkysymys vai ei, en tiedä sitäkään. Katsotaan.

Mutta vaikka helma pitenee niin hassuttelu säilyy. Hippimekko löytyi joskus kirpparilta. Viime kesänä en sitä vielä ollut valmis pukemaan mutta tänä kesänä en paljon muuta ole juhannuksen jälkeen käyttänytkään.


Jos jotain pointtia haluaa hakea pitkälle helmalla niin se suojelee varsin tehokkaasti sääriä hyttysen ja mäkäräisten pistoilta, kun istuessaan kietaisee jalat helman sisään tiiviiseen pakettiin.


8 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko! Itsellänikin on tänä kesänä helman mitta joko ihan maxi tai vähintään polveen asti, lyhyemmissä ahdistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mekko on materiaaliltaan puuvillaa niin kiva käyttää helteilläkin. Jostain syystä en ole juurikaan käyttänyt lyhyitä helmoja tänä kesänä edes kotioloissa. No ehkä säälläkin on osansa asiaan.

   Poista
 2. Viime kesänä en vielä lämmennyt maksimekoille vaikka kivoilta näyttivätkin muilla. Nyt olen yhden ostanut ja toinen on tekeillä itse. Ovat kyllä mukavia käyttää :)

  Makee taas toi uud banneri ladonseinän kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole makseja ostanut, koska kaupan maksi on mulle puoleen sääreen. Nyt olen kyllä lämmennyt tuolle midi-ajatuksellekin, helman ei ehkä tarvitsekaan ulottua ihan maahan asti. Kukka-ysäri-mekkoja puoleen sääreen olisi Fidalla pitki rivi.

   Kiitti. Tuli halu uudistaa blogin ilmettä ja se edellinen banneri oli niin talvinen.

   Poista
 3. Todella kaunis mekko ja muutenkin näpsäkkä asukokonaisuus, jonka palaset sopivat hyvin yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään tästä kokonaisuudesta.

   Kiva kun kävit kommentoimassa. =)

   Poista