tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ylioppilasjuhlissa sinisessä lempimekossani

Sanoisin, että juhlissa on aina parasta syöminen ja sen jälkeen tulee vasta kaikki muu. Kävimme lauantaina onnittelemassa oman kylän tyttöä ylioppilaaksi pääsyn johdosta. Juhlissa oli mitä mainioin noutopöytä, erilaisia suolaisia ja makeita kakkuja, pullaa ja pikkuleipiä. Ja kyllä minä taisin maistaa ihan kaikkea. Hyvät juhlat.Saisinko vaatekaappini täyteen kuvien kaltaisia mekkoja, kiitos.
”Sanon ihan suoraan, että tälle alalle synnytään. Ja sille ei mahda mitään, että on sellainen ihmeellinen into vaatteiden valmistukseen ja myyntiin” Leena Järvinen, 80, Chix-Puku

Juhlaan pukeuduin siniseen vintagemekkoon. Mekko on jyväskyläläisen Chix-Puvun mallistosta. Chix-Puvun on perustanut vuonna 1960 jyväskyläläinen Leena Järvinen ollessaan 26-vuotias. Intohimo vaatteisiin ja niiden valmistukseen tuntuu olevan verissä, sillä hän on nyt 80-vuotias ja edelleen 54 vuoden jälkeen pyörittää omaa liikettään Jyväskylässä.

Järvinen toivoo, että kun hän jättäytyy pois työelämästä, löytyisi joku joka ostaisi Chix-Puvun ja veisi ammattitaitoa eteenpäin.


Mutta miten oman yrityksensä voi lähes 60 vuoden jälkeen jättää jonkun muun haltuun?

”Kuule, kyllä sitä sen verran pitää ompelukonetta kotikulmille jättää”, Järvinen sanoo viitaten siihen, että vaikka liike loppuisi, muoti ei hänen elämästään katoa koskaan.

Sitä paitsi liikunnallisella ja energisellä Järvisellä riittää muutakin tekemistä ja harrastuksia.

”Keväisin minulla on pokasaha ja vesuri. Ne ovat hyviä työkaluja.”


Lähde Torikokous-----------------------------------------------------------------
vintage dress / Chix-Puku / Holmström Second Hand
vintage cardigan / second hand
shoes / Minna Parikka2 kommenttia:

 1. Upea leninki! Tuskin yksikään nykyisten ruotsalaisvaateketjun mekoista on enää 'hengissä' 50 vuoden jälkeen eli on tuolloin 60-luvulla tehty huolellista työtä laadukkaista kankaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea on minustakin, aivan täydellinen etenkin tuo selkäpuolen leikkaus.

   Osa ketjujen vaatteista ei ole hengissä enää parin kuukaudenkaan käytön jälkeen. On karmaisevaa, että vaatteita tuotetaan käytännössä suoraan jätteeksi. Siksi äänestänkin kukkarollani kertakäyttövaatteita vastaan eli jätän ne ostamatta.

   Poista