torstai 4. kesäkuuta 2015

Luumupuu kukkii vihdoinkin

Vaivaiset seitsemän vuotta olen joka kevät kiertänyt luumupuutamme ja odottanut ensimmäisiä kukintoja. Tänä keväänä odotus vihdoin palkittiin. Puu on ilmeisesti vuosia kerännyt voimia ja päättänyt, että nyt on aika ilahduttaa kasvattajaansa valtavan runsailla kukinnoilla, joka saa puun näyttämään pilvenhattaralta.

Tässä kevät on ollut ilmeisesti erityisen otollinen ainakin osalle hedelmäpuista, sillä päärynäpuummekin suorastaan notkuu kukista verraten edellisten vuosien muutaman oksan kukintaan. Katso kuva täältä klik.

Omenapuiden kukinta sen sijaan antaa jostain syystä odottaa itseään. Onhan omenapuut aina kukkineet viimeistään ylioppilaskuvissa?


4 kommenttia:

 1. Meillä kukkii ensimmäistä kertaa luumupuu! Omenapuussa näin jo kolmessa oksassa kukkia, sekin on meillä ensimmäinen kerta :) Vaatiikohan luumupuu toisen luumupuun pölyttyäkseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän molemmissa omenapuissa on paljon nuppuja mutta eivät vain ole auenneet. Ehkä jos päivät tästä vihdoin lämpenevät. Luumupuulajeja on myös itsepölyttyviä.

   Poista
 2. Taitaa olla kukinta jollain lailla poikkeuksellinen tänä vuonna kun omenapuut antavat odottaa itseään ja päärynä-ja luumupuut sen sijaan valtavasss kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sama tilanne meillä. Jos päärynäpuun jokaisesta kukasta tulee päärynä, on meillä aikamoiset päärynäkestit syksyllä. =)

   Poista