tiistai 12. toukokuuta 2015

Vintagejakku ja lentoturvallisuudesta
Taidan olla parhaimmillani pukeutujana, kun lähestyn vaatekaappiani ilman mitään ajatusta. Niinkuin taiteilija kohtaa valkoisen canvastaulun. Aloitin uudesta vintagehankinnasta riikinkukkokauluspaidasta, edeten ysäri viisnollaykkösten kautta ehtaan 60-luvun jakkuun, joka on muuten äitini vanha. Vähän käärittyjä lahkeita niin se on siinä: kevyttä ja kevättä.

---------------------------------

Käväisin tänään pikaseen Helsingissä lentäen. Mikä siinä on, kun sanotaan että turvavyön saa avata vasta merkkivalon sammuttua niin ihmiset avaa sen laskun jälkeen parkkiinrullauksen aikana. On turvallisuuteen liittyvä syy miksi se pitää olla ihan loppuun asti kiinni. Ja kun faktinen fakta on, että ei sieltä peltilinnusta edes pääse ulos ennen kuin henkilökunta antaa luvan ja sittenkin vielä pitää kiltisti jonottaa ja odottaa, että kone tyhjenee järjestyksessä. 

---------------------------------

Tuo keltainen pensas on muuten koreanonnenpensas. Useana vuonna ihailin sitä veljeni pihassa. Viime kesänä hankin sellaisen meillekin. Se kukkii aikaisin keväällä kauniin kirkkaan keltaisin kukinnoin ja tekee lehdet vasta sen jälkeen.2 kommenttia:

  1. Omalla äidillänikin muistan olleen tuollaisen jakun; juuri nuo kaulukset ja väri :-) Meilläkin on yksi koreanonnenpensas tuomassa väriä kevätpihaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta löytyy muutama äidin vanha vaate hänen nuoruudestaan. Harmi että iso osa on hävinnyt ja hävitetty vuosien aikana. Niillä on ihan oma arvonsa. Tuo pensas taitaa olla meidän puutarhan ensimmäinen kukkija yhdessä sinililjojen kanssa. Pitääkin syksyllä laittaa pensaan juurelle sinililjan sipuleita, yhdistyy kivasti sininen ja keltainen.

      Poista