sunnuntai 10. toukokuuta 2015

The Biker


Te, jotka olette etsineet vanhaa kunnon pätkärotsia, paksulla nahalla ja isoilla metallisilla vetoketjuilla, tiedätte kuinka vaikeaa sellaista on löytää sopuhintaan. Minulle kävi säkä ja toinenkin, kun löysin tämän rotsin. Se löytyi paikalliselta facekirpparilta. Harmikseni joku oli ehtinyt siitä jo kiinnostua ja ajattelin takin menneen. Kului aikaa ja takki pompsahti uudelleen samaan paikkaan myyntiin, silloin olin tikkana valmiina ja otin yhteyttä myyjään. Sovimme vielä, että voin sovittaa ennen ostopäätöstä (paikallisen facekirpparin etuja).

Kaupankäynnin hoidin taas niin mallikkaasti, kuin tapanani on eli maksan vähän liikaakiin, kun tuntuu että muuten lähtee liian halvalla. Takista oli siis ilmoituksen perusteella se joku minua ennen tarjonnut 10€. Tuon verran tiesin lähtiessäni takkia sovittamaan. Paikalla selvisi, että se joku oli jättänyt lunastamatta mutta en tiennyt mihin hintaan. Siinä pyörittelimme ajatusta kymmenestä eurosta. Myyjä oli vähän niin ja näin, että ehkä vähän enemmän pitäisi saada. Tajusin tilanteessa, että puhumalla olisin saanut takin sillä kympillä mutta minäpä tarjosin kaksi. Kaupat tuli. (Älkää päästäkö minua käymään kauppaa, saan periaatteessa kiltteydelläni aina takkiin.) Lisää hyvistä kaupankäyntitaidoistani täällä.

Ostin takin taloudesta, jossa poltettiin tupakkaa ja lisäksi siinä oli pistävä vanhan talon haju. Haju oli niin vahvan pistävä, että second hand vaatteita ennenkin ostaneena tiesin, ettei se ikinä lähde pelkällä tuuletuksella. 

Takki tuntuu itsessään kantavan onnea. Viedessäni sen pestäväksi, sovimme että minulle soitetaan pesulasta ennen kuin mitään tehdään ja annetaan arvio, mitä takille kannattaa tehdä sen hintaan ja kuntoon nähden. Tiesin jo valmiiksi, että nahkatakin pesettäminen on arvokasta ja olin varautunut maksamaan siitä n. 100 euroa. Mutta pesulasta soitettiinkin, että heille oli tulossa emulsiopesukouluttaja, että voisivatko he käyttää takkiani koulutusmateriaalina ja samalla saisin takin pesuun reilun alennuksen. Tottakai se sopi. Lopulta takin pesu maksoi alle 30€ ja takin kokonaishinnaksi tuli 50€.

Me happy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti