keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kevätilta tuoksuu ja jääräpäinen koiravanhus


ei se oo niin justiinsa / pikkuveli kylvöhommissa
kurkia / jääräpäinen koiravanhus

Kevään ja kesän kivoimpia juttuja on, kun voi vielä iltamyöhällä lähteä koirien kanssa pienelle kävelylle. On valoisaa ja lämmintä, tuuli on tyyntynyt. Iltaa kohti ilmankosteuden lisääntyessä myös tuoksut tuntuvat voimistuvan. Tai sitten vain iltasella, kun päivän askareet on tehty, ehtii luontoa ja ulkoilmaa aistia eri lailla. Miten hyvältä metsä voikaan tuoksua ja vasta koneella muokattu pelto. Tai saunan piipusta kiemurteleva savu ja keväinen elinvoimaa huokuva tienpiennar. 

----------------------------------------

Jos ajattelee, että setterit ovat jo lähtökohtaisesti luonteeltaan itsepäisiä, liiankin viisaita ja todellisia persoonallisuuksia niin iän myötä tämä kaikki kertaantuu kahdella. Aika usein nykyään lenkkimme jäävät muutamaan sataan metriin, kun jompikumpi lyö jarrun pohjaan ja päättää, että "mee sä vaan, mä jään tähän". Mitkään maanittelut tai suostuttelut eivät auta, kun tahto on kova kotisohvalle kerälle nukkumaan.

Vaikka sitä ei itselleen aina haluaisi myöntää niin vanhojahan nuo meidän pojat jo on, 9 ja 10. Fakta on, että ikä alkaa koiriamme painaa eikä tassu enää nouse niinkuin nuorena, vaikka varsin energisiä muuten ovatkin.

Kyllä niiden puuhasteluja katsoo jo eri silmillä. 

Ja illalla viimeiseksi sanotaan hyvää yötä ja silitellään hellästi molempien harmaat kuononpäät.


2 kommenttia:

 1. Tuo sun banneri on ylimakee! Oikein staili :)

  Nuo koiruudet on kyllä oikein tapauksia. Vaikka useamman kerran viikossa lähes kiroan meidän koiruuden olemassa olon kuitenkin tulee kaiho ajatellessa sitä päivää kun aika siitä jättää. Vannottiin kyllä ettei tähän talouteen enää uutta koiraa sitten tule...mutta sen näytää aika sitten.

  Tuossa sohvalla mutustellesssa pulaa (jälleen) niin pähkin ettei aika riitä lenkeilylle enää. Pah, mitä tekosyitä! Pitäisi lähetä sitten kun lapset menneet maata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna. Mäkin kyllä olen salaa aika innoissani tuosta bannerista. Joskus kuvatessa, asiat osuu just yksiin.

   On niistä koirista kyllä tosi paljon sitä vaivaakin etenkin rapaisilla keleillä, kun vähintään kaksi kertaa päivässä pestään tassuja ja silti sitä rapaa on ympäri tupaa. Myös kaikki poissaolot kotoa joutuu miettimään tosi tarkkaan, hankkia hoitajat tai vähintään laskea montako tuntia voidaan olla poissa kotoa.

   Mutta se vaiva on loppujen lopuksi niin pientä, kun lenkille saa aina seuraksi kaksi iloista hännäheiluttajaa. Kotona on aina seuraa, vaikka muu ihmisväki olisi poissa. Aina iloinen vastaanotto kun tulee kotiin tai joskus käy vain vaikka hakemassa takkapuut ja palatessa on fiilis niinkuin olisi pidempäänkin ollut poissa kotoa, koirat sen verran riemuissaan. Ja ne silittely- ja hoivaushetket. Tai kun istuu terassin portaalla niin ensin toiselle puolelle viereen istahtaa yksi koira ja hetken päästä toinen. Sitten vain istuskellaan hipihiljaa. <3<3

   Poista