torstai 28. toukokuuta 2015

Keltainen retromekko ja Reiman farkkutakki


Keltainen ei kuulu vaatekaappini väreihin. Olen liian käytännöllinen, siksi jätän keltaiset vaatteet ostamatta. Keltaista ei voi pestä tumman pyykin kanssa, koska se ajan myötä vetää tummasta pyykistä väriä ja muuttuu likaisenkeltaiseksi. Eikä sitä voi pestä valkoisenkaan kanssa, kun no, valkopyykkiin kuuluu vain valkoinen tai vaalea. Ja yhden vaatteen peseminen yksin pesukoneessa tuntuu aina yhtä pahalta ja ei-ympäristöystävälliseltä.

Yllättäen kaikki keltaisen värin aiheuttama pesutekninen ongelmallisuus katoaa, kun kirpparilta löytää parilla eurolla retrotakkimekon. Keltaisen. Hiiteen käytännöllisyys. Paitsi että tämän mekon kanssa sitä käytännöllisyyttä vasta onkin ajateltava, koska mekko on vähän lyhyenpuoleinen. Alushame pelastaa hieman mutta kyllä tämä mekko taitaa olla sopiva vain niihin juhliin, joissa ei istuta ollenkaan.

Mutta ei ajatustakaan, että luopuisin tästä sen ongelmallisuuden takia. Ei yksi epäkäytännöllinen mekko niin paljon kaapista tilaa vie, niiden muiden epäkäytännöllisten vieressä.
En ollut tiennyt, ennenkuin löysin tämän denimtakin, että Reimalla on ollut vuosikymmenten aikana myös muutakin tuotantoa kuin teknisiä tekstiilejä lapsille. En edes ollut sisäistänyt, että Reima on jo 70-vuotias, vaikka periaatteessa kuulun kohdeasiakasryhmään ja väkisinkin, blogeja seuranneena olen Reiman mainontaan törmännyt.

Mielenkiintoista olisi saada takille valmistusvuosikymmen. Veikkaisin 60-70-lukua. Reimalla näytti olevan pinterest-tili, josta löytyisi kuvia 70-vuotisen historian varrelta mutta koska en ole kirjautunut pinterestiin, en päässyt tutkimaan muutamaa riviä kauemmas ilman kirjautumista. Asia kiinnostaa sen verran, että pitäisi ehkä ihan sitä varten kirjautua.--------------------------------------
denim jacket / Reima (vintage) / Holmström Second Hand
bag and retro dress / second hand
shoes / Minna Parikka


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vähän aluksi jännitin tuota kuosia mutta turhaan. Nämä sopii moneen tyyliin.

      Poista