perjantai 22. toukokuuta 2015

Kaksien syntymäpäiväjuhlien mekko

Ystäväni täytti vuosia ja juhlimme sitä viime lauantaina kera hyvän ruuan, juoman ja iloisen juhlaväen. Juhlapukineeksi valikoitui Holmströmmiltä löytämäni vintagemekko. Olen jotenkin aina ajatellut, ettei a-linjaiset mekot sovi minulle mutta vielä mitä, tämä mallihan passaa oikein hyvin. Mikähän noita ihmeellisiä "ei sovi minulle"- ajatuksia päähän tuottaa?Samassa mekossa juhlin myös pari viikkoa sitten Peace&Style-blogin viisivuotissynttäreitä Helsingissä. Juhlatunnelmia sieltä voit käydä kurkistamassa täältä. Juhlien teemana oli hyvinvointi, terveet elämäntavat ja itsestänsä huolta pitäminen. Itseeni suuren vaikutuksen teki juhlassa puhumassa käynyt Karita Tykkä. Karita on itselleni hyvinkin vieras, tiesin oikeastaan hänestä vain hänen missitaustansa ja että hän puuhailee terveysasioiden parissa mutta en sen enempää.

Mutta mikä karisma hänestä paistoi ja miten paljon energiaa hän toi kuulijoihinsa ihan jo läsnäolollaan. Ja miten paljon hänellä oli tietoutta terveellisestä ravinnosta.

Ehkä parhaiten mieleeni jäänyt asia Karitan puheissa oli itsensä kuunteleminen. Asiana ei mikään uusi. Olenhan minäkin lukenut monenlaisia mindfulness- ja tietoisuusartikkeleita lehdistä, blogeista ja kirjoista. Mutta se että lukee, ei välttämättä vielä tarkoita että asian sisäistää. Eikä varmaan tälläkään kertaa asia olisi mennyt perille asti, jos siitä olisi vain kerrottu. Mutta Karita kehottikin meitä luentonsa aluksi sulkemaan silmät ja piti lyhyen läsnäoloharjoituksen. En nyt tiedä, tunsinko siinä hetkessä itsessäni mitään sen kummempaa mutta ajatus jäi elämään mieleeni.

Joskus asioiden todellinen sisäistäminen tarvitsee juuri oikean ajan, paikan, ihmiset sekä ehkä tuoksun ja tunnelman. Viime päivinä olen useammankin kerran hiljentynyt kuuntelemaan itseäni ja tehnyt vasta sitten ratkaisuja sekä päätöksiä. Ja nyt ei puhuta sen suuremmista päätöksistä kuin jotka liittyvät syömiseen, nukkumiseen ja liikuntaan.

Jos teillä on joskus mahdollista päästä kuuntelemaan Karita Tykkää niin menkää ihmeessä. Valloittava persoona.Kiitos molempien synttärijuhlien sankareille kutsusta, juhlista, ruuista, hauskasta tunnelmasta ja uusista tuttavuuksista. <3


2 kommenttia: