perjantai 1. toukokuuta 2015

Fasaanirouva puutarhassa
Viime päivinä on ollut ihanan monta kesää enteilevää päivää. Nyt tosiaankin saa laittaa loputkin talvikamppeet varastoon ja nostaa kevyempää esille. 

Olen puuhastellut useana iltana puutarhassa. Kaikki kukkapenkit on nyt siivottu ja kuokittu. Eilen kävin ostamassa muutaman uudenkin perennan puutarhaamme. Minulla ei taida olla suurempia suunnitelmia puutarhaistutusteni kanssa. Ostan fiilispohjalta sellaisia kasveja, jotka tuntuu kivoilta. En nyt sentään kuitenkaan ihan summissa puutarhaani uudista vaan varmistan, että kasvi sopii meidän puutarhaan maaperän ja valo-olosuhteiden mukaan. Myös kasvin leviämisnopeus ja korkeus vaikuttavat valintaan. 

Vappu on mennyt kotinurkilla. Aamupäivällä olimme vanhempieni luona. Siellä lähinnä istuskelin ulkona nautiskellen aamupäivän lämmöstä ja auringosta. Isä teki meille lounasta. Lounaan päälle väsytti niin, ettemme jaksaneetkaan lähteä vappurientoja katselemaan. Samalla rennolla meiningillä on jatkunut loppupäiväkin. Hiljaiset hetket olen täyttänyt keitellen kahvia ja lueskellen uusinta Gloriaa.

Juuri oli aamulla puhetta, että täällä meidän kylässä ei ole muutamaa yksilöä enempää fasaaneja näkynyt ja nyt kun katselen ikkunasta lintulaudan suuntaan niin siellähän se fasaanirouva on syömässä auringonkukansiemeniä maasta. Aikaisempina vuosina olen tehnyt vain kukkohavaintoja, olisiko fasaanit tulleet kyläämme nyt jäädäkseen.


Translation: Weather has been so sunny and warm. I've been doing lots of gardening lately and bought some new plants also. It's time to store rest of winter clothes.----------------------------------------------
gardigan, shirt, jacket and necklace / second hand
jeans / Lindex
shoes / Vagabond
bag / Lumi
sunglasses / Holmström Second Hand
belt / old


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti