sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Designsunnuntain antia

Viikko sitten sunnuntaina vietettiin Seinäjoen rytmikorjaamolla designsunnuntaita, joka keräsi saman katon alle kotimaista designia tuottavia yrityksiä ja suunnitelijoita sekä näistä kiinnostuneen yleisön. Myyntitapahtuman lisäksi tarjolla oli designbrunssi.

Aloitimme Tuiren kanssa päivän designbrunssilla. Olin onneksi ennakkovarannut meille brunssin sillä tunnelmallisesti valaistu ruokailusali täyttyi todella nopeaa ruokailijoista. Tarjolla oli croisantteja, juustoja, leikkeleitä, täytettyjä avokadoja, erilaisia salaatteja ja vaikka mitä muuta. Jälkkäriksi vielä kahvia ja iso pala mielettömän hyvää juustokakkua. Ruoka oli todella hyvää mutta paljon teki myös ruokailutilan sisustus kynttilöineen ja kaktusasetelmineen ja siihen päälle vielä sopivan tunnelmallista musiikkia. Syömässä olisi viihtynyt vaikka kuinka pitkään ihan jo tunnelman takia.YO-ZEN

YO ZEN on kahden arkkitehdin perustama oululainen design-studio. Asusteita suunnittelevan studion designfilosofia on, että tuotteet saavat olla aikaan sidottuja ja “in”, mutta niiden tulee olla niin huolellisesti mietittyjä, että ne siksi kestävät aikaa. (yozendesign)

YO ZEN designin korut ovat mielestäni juuri niin "in", kun tämän hetken trendien mukaan voi olla: korut ovat näyttävän kokoisia, muotokieleltään graafisia ja värit mustaa, valkoista sekä trendivärejä- turkoosia sekä violettia. Pyörittelin käsissäni turkooseja joutsenia mutta koska en lopulta pystynyt päättämään, mitkä olisivat ne kaikista kivoimmat, jätin asian hautumaan.
Holmström Second Hand

Holmströmin pöytä oli puettu keväisen pastellisiin väreihin. Mielestäni vierailen liikkeessä kohtuullisen usein mutta silti tarjonta yllättää joka kerta uusilla hienoilla jutuilla. Kuvan riikinkukkopaidan hankintaa ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, se löytyy nyt minun kevätgarderobistani.


Sora Design

Sora Designin hopeakorut jäivät mieleen yhtenä päivän mielenkiintoisimmista. En ole aikaisemmin tainnut päästä tutustumaan oikean korutaiteilijan töihin. Korujen suunnitteluun ja muotoiluun oli selkeästi haettu ja onnistuneesti tuotu uudenlaisia ajattelumalleja. Itselleni heräsi ajatus, että voisiko sitä joskus teettää itselleen korun korutaiteilijalla ja olla mukana korun suunnittelussa.


Mummadesign
Riike

Seeste

Voiko keinutuolin vielä keksiä uudelleen. Kyllä voi. Sitä voi muotoilla ja sen ergonomiaa kehittää. Seeste Livingin keinutuolin synnyllä on oma tarinansa, jonka voit lukea täältä. Tuolissa oli todella hyvä istua ja selkänojan pallopinnat tuntuivat melkein pehmeiltä vaikka puuta olivat nekin. Jalkatuen korkeutta voi säätää, jolloin sen kiikuttelumukavuus sopii monen pituiselle. Itselleni mukavin istuma-asento syntyi, kun otti jalkatuen kokonaan pois.

Fiksu veto keinun kehittäjältä oli tuoda esittelytilaisuuden yhteyteen asiakaskysely. Parhaan palautteenhan saa, kun on juuri päässyt keinun testaamaan. Palautetta antaneet osallistuivat myös yhden keinun arvontaan.


Iisakki Järvenpää

Perinteisen pohjalaisen helavyön tai puukon voi nyt ripustaa korviinsa. Itselleni nämä kaksi symbolia kuvaavat vahvasti pohjalaisuutta ja pohjalaista identiteettiä. Olen matkustellut viimeisen vuoden aikana paljon Pohjanmaan rajojen ulkopuolelle työasioiden merkeissä. Vaikka en ikinä ole erityisesti korostanut pohjalaisuuttani tai edes puhu vahvaa pohjanmaan murretta niin muualla päin Suomea liikkuessani alkaa synnyinperäni korostua, ääneni volyymi nousta ja tottaviäköön puhun leviää. Että pohjalaisuuteni saisi matkoillani vielä ripauksen vahvistusta, ripustan ensi kerralla korviini Iisakki Järvenpään pronssiset helat.

IrinaK

Beanie on Helina

Tässä muutamia näytteilleasettajia paikan päältä. Moni jäi vielä esittelemättäkin. Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan, miellyttävä tunnelma, sopivasti ihmisiä paikalla ilman tungoksen tuntua. Jututin montaa mielenkiintoista suunnittelijaa ja ideoijaa. Tapahtuma antoi paljon, ilahdutti monella tasolla. Tällaisiin jameihin lähden varmasti mukaan toisenkin kerran.

Mukavaa, että Pohjanmaalta löytyy oma hyvin organisoitu designtapahtuma.

Lisää kuvia tapahtumasta löysin Kanivinossa-blogista sekä designsunnuntain facebook-sivulta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti