lauantai 25. huhtikuuta 2015

Nuorisoliittohölkkä

Kävin tänään juoksukisoissa tai oikeastaan hölkkätapahtumassa Laihian nuorisoliitolla. Edellisistä juoksukilpailuista taitaa olla jo yli 20 vuotta. Olin lapsena aktiivinen yleisuheilu- ja lentisharrastaja. Lentis on kulkenut mukana elämässäni enemmän ja vähemmän aktiivisena osana, mutta juoksun aloitin uudelleen vasta puolisentoista vuotta sitten.Aika kylmiltään lähdin kisaan mukaan. Ajatuksenani oli, että juoksen oman rauhallisen juoksun. Mutta heti lähtökäskyn kajahdettua, päässäni naksahti kilpailuvietti päälle ja lähdin pinkomaan en nyt etujoukoissa mutta hyvinkin porukan keskivauhdin mukaan. Tajusin kyllä, että nyt menen liian lujaa enkä ikinä jaksa tätä vauhtia maaliin asti. Aika nopeaa vauhtini sitten putosikin ja juoksijoita alkoi virrata ohitseni.

Periksi en kuitenkaan antanut vaan jatkoin vauhdilla, joka tuntui siedettävältä. Kolmen kilometrin paikkeilla oli juomapiste, josta nappasin kupillisen kylmää mehua. Siitä sai potkua loppumatkalle. Viimeisellä kilometrillä jouduin hetken kävelemään, kun tuntui että mehu nousee ylös. Saatuani vatsani tasapainoon jatkoin juoksua ja pääsin lopulta maaliin ennätysajassa.

Vitosen lenkin piti olla ilman ajanottoa mutta maaliviivan ylitettyäni huomasin, että myös minut kellotettiin. Olin loppujen lopuksi juossut 10 minuuttia nopeampaa kuin tavallisesti kotolenkkeillessäni vitosen. Ei siis ihme, että meinasi mehut nousta kurkkuun.


Olen juossut viime kuukausina yleisesti ottaen tosi vähän ja vain sorateillä. Tämä kisa juostiin pääosin asfaltilla. Voin siis iloita, että kuntoni on kohtuullisessa kunnossa. Lisäksi kilpailutilanne näköjään tsemppaa ihmistä ylittämään itsensä.

Luulen, että tämän päiväinen kisa ei suinkaan ollut viimeinen vaan vasta kesän ensimmäinen. Tapahtumassa oli oma lämminhenkinen tunnelmansa ja harrastajia oli kaikenkuntoisia. Ennen kisaa kaikille oli yhteinen alkulämmittely ja lenkin päälle pääsi täydentämään energiavarastojaan reserviläisten hernesoppatykiltä. Yleensäkin tykkään tällaisista pienimuotoisista kökkähengellä järjestetyistä kylätapahtumista.

------------------------------------

Tulevia pohjalaisia tapahtumia, joihin aion osallistua ovat huomenna Rytmikorjaamon Designsunnuntai ja vappuna varmaankin kesäautoilemme vappumunkille ja -kahville Lehmäjoen Seolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti