perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kuvankäsittely-appsien testailua

Latasin puhelimeeni kaksi appsia kuvankäsittelyä varten. Moldiv:illa saa luotua erilaisia kuvakollaaseja ja VSCOcam:illä tekemään yleistä kuvanmuokkausta. Molempien käyttö oli heti luontevaa ja helppoa. Ohjelmista jäi vähän vaivaamaan, ettei niissä ollut kuvakoon muokkausta. Lataan yleensä kuvat blogiini 650-700 pikselin levyisinä. Nyt tallentaessani valmiin kuvan puhelimen kuvakansioon, oli pienin tallennusvaihtoehto 1200 pikseliä. Kollaasi on siis tuotu vielä läppärin ja sen kuvanmuokkausohjelman kautta, jolla pienensin kuvan blogiini sopivaksi.


Ihan mahtava tuuli puhalsi keskiviikkona. Tuuli aiheutti minulle ja minuuttiaikataululleni erikoisen päänvaivan. Minulla oli lounastapaaminen yhdentoista aikaan. Hain automaatista parkkilipun ja istahdin vielä autoon keräämään tavarani. Kun sitten avasin auton oven, kävi valtaisa puhuri, joka heitti parkkilipun jonnekin takapenkkien syövereihin. Onneksi lippu löytyi ja asetin sen uudestaan ikkunaan. Ovi auki ja hurraa, taas tuulenpuuska ja nyt lippu livahti kojelaudan ja ikkunan väliin niin syvälle ettei se näkynyt ulkoapäin katsoessa. Välikkö taas oli niin kapea, ettei sinne mahtunut sormet. Olin jo kahden vaiheilla, joudunko hakemaan uuden parkkilipun mutta onnistuin lopulta jollain keinolla saamaan sen ylös. Kaikkea voi sattua, kun on kiire mutta enpä tällaiseen osannut varautua.

Kuvasarja on samaiselta päivältä iltalenkiltäni koirien kanssa. Aurinko paistoi eikä tuuli mahtunut metsätielle. Tuntui todella keväiseltä, kun metsän takana näkyvä pelto jo kirkkaasti viheriöi. Kävelyltä tultuani, sain käteeni höyryävän kupin kuumaa teetä. Hetken takapihalla kupin kanssa pyörittyäni ja tuulensuojaa etsittyäni muistin, että meillähän on kesähuone. Juuri tällaisia ilmoja ajatellen huoneen halusin. Kun ulkona on vähän kylmä mutta aurinko jo lämmittää, voi kesähuoneessa aloittaa kesän jo vähän aikaisemmin ja sitten taas syksyllä jatkaa kesää vähän pidempään. Itse kesäaikaan sinne pääsee suojaan sadetta ja hyttysiä.


---------------------------------------------

Kiinnostaisi vähän postausten tekeminen puhelimella, onkohan hankalaa?


1 kommentti:

  1. Tuo VSCO on oma lempparini! Kuvakoon muokkausta tosin kaipaisin minäkin.

    VastaaPoista