maanantai 23. maaliskuuta 2015

Varovainen hyväksyntä legginseilleLegginsit = kalsarit = lisälämmöntuojat. Vaikka legginsejä on käytetty jo vaikka kuinka kauan sukkahousujen sijalla ja ne on hyväksytty ihan housujen korvaajiksi lyhyen yläosankin kanssa, en minä vain ole niitä oppinut käyttämään kuin ulkoiluhousujen alla lämmöntuojina. Olen yrittänyt mutta en ole päässyt ajatuksesta, että olen lähtenyt kotoa kalsareissa ja unohtanut pukea housut. Tämä paksumman legginsin kanssa. Toisekseen, en ole keksinyt, että mitä sitten kun kengät ottaa pois, että minkälainen sukka jalassa pitää olla ja jos sukka-asia ei ole kunnossa, tulee epähuoliteltu fiilis. Ja ilman sukkaa taas niin noup, se katkaisee ikävästi jalan linjan.

Vaatekaupoilla myyjät toteavat perusmyyntipuheessaan, että tämä mekko tai tunika menee sitten legginsienkin kanssa. Tähän varmaan voisi todeta, että kyllä kyllä onpa monikäyttöistä. Mutta kun en käytä sellaisia. Nykyään vain tyydyn myyjälle hymähtämään enempiä selittelemättä. Taidan olla yksi tuhannesta poikkeus, joka ei ole kaappiinsa legginsejä hankkinut.

Sitten yhtäkkiä katsellessani Kitsune-kun-blogin kuvia, havahduin. Kuinka kivalta nilkkasukat näyttääkin sukkisten/legginsien päällä. Ehkä minäkin voisin kokeilla.

Vielä en ole hankkinut legginsiparia mutta kokeilin nilkkasukkia sukkahousujen kanssa ja tämä antoi minulle lisäluottamusta. Saatan sittenkin antaa varovaisen hyväksynnän legginseille omassa pukeutumisessani sukkahousujen kaverina. Tämä auttaisi myös ongelmaan, kun en tahdo löytää perussukkahousuvärejä erikoisempia tarpeeksi pitkinä.

Mutta sitten vain 50-60 denierillä, ei ohuempia tai paksumpia. Ja ehdottomasti sukan kanssa.


Kitsune-kun-blogissa on muuten erittäin kauniita tilanne-, maisema- ja asukuvia, kannattaa käydä katsomassa ja samalla pääsee nojatuolimatkalle kaukoitään.----------------------------------------------------------------------------------------------
laukku ja sortsit / Holmström Second Hand
neuletakki, paita, koru ja kengät / kirppis
villasilkkisukat / R-collection Outlet
 

6 kommenttia:

 1. Itse innostuin tänä talvena pitämään legginsejä mekon kanssa, sukkina niiden kanssa käytin erilaisia nättejä polvisukkia/itse neulottuja ja virkattuja säärystimiä. Kun mullahan taas oli se probleema, että sukkahousujen kanssa ei oikein voi käyttää lisänä polvisukkia (tai varmaan joku voi, mutta itse koen hyvin epämiellyttäväksi kun varpaissa on niin paljon tavaraa). Niin leggarit oli hyvä vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan tuon varvasjutun =) Mulla olisi palmikkosäärystimet puikoilla, taitaa kyllä vaan mennä valmistuminen ensi syksyyn.

   Poista
 2. Tosi kivannäköinen asu. Ja hyvä, että on sentään joku, joka ei pidä legginsejä housuina. Tosi koomisen näköistä kun näkee tyttöjä legginseissä, siten että kuviolliset alushousut paistaa selvästi läpi. Pimeässä eteisessähän nuo ovat saattaneet olla läpinäkymättömät, mutta kirkas auringon paiste muuttaakin sitten tilanteen. Näin miehenä olen hieman kateellinen naisille. Itsekin siirtyisin jo mielellään shortseihin, mutta kun noita sukkahousuja ei voi käyttää lisälämmikkeenä, niin shortsitkin joutuu vielä pitämään kaapissa. Kerran nimittäin jouduin käyttämään sukkahousuja shortsien kanssa lämmikkeenä, kun mitään muuta pitkää housua ei ollut tarjolla ja kylmä yllätti. Itse tykkäsin kovasti tuosta yhdistelmästä, mutta eihän sitä julkisilla paikoilla mies voi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks viime vuonna tullut markkinoille men's leggingsit eli meggingsit. Ei ole kyllä tainnut Suomen katukuvassa näkyä. =) Aina silloin tällöin saa lukea miesten sukkiskokeiluista ja mielestäni testaajien kokemukset ovat olleet aina positiivisia mutta silti asiaa pidetään ajatuksena niin erikoisena ja naisten juttuna, ettei sukkiksista ole tullut yleisesti hyväksyttyjä miesten yllä. Ehkä tulevaisuudessa.

   Poista
 3. Kiva asu ja makee toi laukku! Mistä se on?

  VastaaPoista