torstai 12. maaliskuuta 2015

Kevättä talvisaappaissa

Syksyllä suunnittelin uusien kotitalvisaappaiden hankintaa mutta vielä selvisin tämän (kolmannen) talven vanhoissa Sievin saappaissani. Ei ole näitä parempia kotikenkiä. Saappaat ovat lämpimät, pitää vettä, kestää kuraa, niissä on hyvä lesti, ne ovat tukevat ja sopivat hyvin erilaisille alustoille kulkea. Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi, ne ovat myös turvalliset. Kengissä on huippupito peililiukkaallakin. Suorastaan säikähdin, kuinka liukkaat tavalliset kumpparit olivat, kun sateisemmalla kelillä vedin ne jalkaani talvisaappaideni sijaan. Kun nämä kengät on talsittu loppuun, hankin ihan varmasti uudet samanlaiset, suomalaiset.

Kuvat ovat viikon takaa sunnuntailta, jolloin oli vielä aika paljon enemmän lunta. Nyt lähes kaikki lumi on sulanut, peltojen fälttöökset paljastuneet lumen alta ja narsissit jo nostavat päätään. Aloitin viime viikonloppuna perinteiset keväiset puutarhakierrokseni. On ihana kuljeskella, kukkapenkkejä kierrellen ja etsiä merkkejä keväästä. Sunnuntaina oli takapihallamme jo niin lämmin, että vaatetusta sai keventää pipon ja hanskojen verran. Huonekasvien kukkamullan vaihdot olen jo saanut valmiiksi. Lämpimänä päivänä mullanvaihdon voi tehdä ulkona, ei tule sotkua sisälle. Pelargoniatkin saisi jo varmaan herätellä talvihorroksestaan.

Joko muilla sormet syyhyää puutarhan kevättöihin?

2 kommenttia:

  1. Hei, ei kai sinunkin liukkaat kumparit ole hait ? Mun hait on ainakin märässä ruohossa kammottavan liukkaat..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Ei ole Hait. No ei ole kiva jos ruohollakin liukkaat. Kumppareissa yleisesti ei ole kauheasti uria pohjassa, joten siksi niin liukkaat. Ammattilaiskumppareista varmaan löytyisi pitävämpiä. Voisi itsekin tsekata sen puolen seuraavaksi kun hankin talvikumppareita.

      Poista